globalmoto_duben_nolan




Kubajz Garage na tandemu s Vláďou: Ve svých stavbách promítnu sám sebe

Páteční rozhovor Na tandemu s Vláďou se točí kolem přestaveb a jeho hostem není nikdo jíný, než Kubajz Garage. Kubajz patří mezi špičku české custom scény a má na svědomí řadu parádních staveb. Poslechněte si vyprávění o tom, jak budoval svou značku, co pro něj custom znamená anebo co se mu podařilo vyhrát doma i v zahraničí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Nesestříhaný padesátiminutový rozhovor ke stažení zde: kubajz.mp3

Jak Kubajz říká, chce být soběstačný a snaží se každou přestavbu realizovat od výkresu až do finální podoby ve své dílně sám. Díky originálním nápadům dokázal se svým týmem postavit celou řadu krásných kousků a splnit tak přání zákazníků, kteří přichází s myšlenkou a představou, na čem by chtěli jezdit. Specializací značky Kubajz Garage jsou především stroje Harley-Davidson, ovšem neodmítne ani mašiny jiných značek a kromě přestaveb dokáže udělat jakýkoliv servis. Když jsem viděl přestavbu jménem Cross Boss, okamžitě mi padla do oka a možná proto jsme se o ní nějakou chvilku bavili.

Kubajz říká, že dokáže postavit leccos, ale velký důraz klade především na kombinaci originálního vzhledu a funkčnosti. Prostě motorka musí fungovat, splňovat požadavky pro silniční provoz a to v dnešní době rozhodně není brnkačka. Na otázku, zda je to vůbec možné, jednoznačně odpovídá, že ano, ovšem zároveň dodává, že mu některé nařízení STK hlava nebere a nezbývá než se obrnit trpělivostí a bojovat. Pojďte si poslechnout povídání šikovného kluka, který už jako malý kluk věděl, že motorky jsou jeho cesta a zkrátka, že má značku Harley-Davidson v krvi. Není se čemu divit, protože kdybyste měli okno dětského pokoje do ulice, kterou rok co rok najíždí stovky Harleyů na legendární sraz Džbán, nedopadli byste asi jinak.

O čem se mluvilo:

  • Jak Kubajz propadl strojům značky Harley-Davidson
  • O začátcích na motorkách
  • Jak začal s úpravou motorek a kam to až dotáhl
  • O tom, jak dokáže STK házet klacky pod nohy
  • Jak probíhá přetavení představy zákazníka do reálné podoby

Přečtěte si také: 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kefo přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist