yamaha_demo_tour




Kristýna Vítková Na tandemu s Vláďou: Chtěla bych jet svět

Páteční rozhovor seriálu Na tandemu s Vláďou navštívila naše nejlepší motokrosařka Kristýna Vítková. Kristýna letos obhájila titul mistryně republiky a je celkem zajímavé, že dokázala vyhrát dokonce dvaadvacet rozjížděk v řadě. Slušná šňůra, že? Poslechněte si její vyprávění o první motorce, motokrosových závodech i odvážných plánech v další sezoně.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Stahujte audio k poslechu vitkova.mp3 nebo si rozhovor poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

Kristýna Vítková jednoznačně vyhrála dva motokrosové tituly v řadě a na tratích Mezinárodního mistrovství České republiky ji nejvíce potrápila zahraniční konkurence. Třetí místo v německém mistráku rozhodně není špatnou vizitkou a jasně říká, že to Kristýna na motokrosové mašině umí a zasloužila by si pravidelně startovat v Mistrovství světa, což by si sama moc přála. Vše je pochopitelně o penězích a tak věřme, že se jí vše podaří sehnat a příští sezonu prožene světovou konkurenci ženského motokrosu.

Kristýna začala jezdit jako malá holka a jak sama říká, motokros má v sobě. Kromě klasického motokrosu si vyzkoušela freestyle motokros, kdy své první krůčky udělala pod vedením Petra Piláta a dokonce se ukázala před nabitou arénou v rámci freestylové show Gladiátor Games. Po nepříjemném zranění Kristýna udělala za Freestyle motokrosem tečku a naplno se věnovala klasickému motokrosu, kde poslední čtyři roky jezdila v týmu Jirky Čepeláka. Poslechněte si povídání o motokrosu, plánech v dalších sezonách, ale i holém faktu, že se motokros na nejvyšší úrovni dost těžko dělá při normálním zaměstnání.

O čem se mluvilo:

  • Jaké byly motokrosové začátky
  • Je těžší titul vyhrát nebo obhájit?
  • O freestyle motokrosu v podání holky
  • Jak těžké je pracovat a zároveň jezdit motokros na nejvyšší úrovni
  • O tom, jak je těžké s motokrosem skončit a odhodlání dál pokračovat

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
puffybodie přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist