yamaha_demo_tour




Kawasaki a Jiří Smola na tandemu s Vláďou: Kawasaki modelového roku 2022 přijdou dříve

Seriál Na tandemu s Vláďou navštívil zástupce značky Kawasaki, Jiří Smola, který nám o zeleném světě prozradil víc. Fanoušci jedné stopy by si mohli myslet, že se Kawasaki věnuje pouze motorkám, ale ve skutečnost tomu tak není. Poslechněte si rozhovor, kde se dozvíte o historii značky, o novinkách, na které se můžeme těšit, ale i Jirkovi samotném.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Stahujte nezkrácenou verzi rozhovoru: smola.mp3 nebo si rozhovor poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

Jirka Smola pracuje pro Kawasaki už 20 let a je proto zajímavé slyšet povídání o modelech, které mu za ty léta přirostly k srdci, a které patří mezi jeho nejoblíbenější. V rozhovoru přiblíží své začátky za řidítky motorek a světe div se, první krůčky se odehrály za řidítky „pincka“, tak jako u většiny jeho vrstevníků, včetně mě. Jirka zmíní novinky pro nadcházející sezonu, ale také modely, kterým Euro 5 vystavilo stopku, a dost možná je už nikdy v Evropě nekoupíme. Kdo sleduje motosport, dobře ví, že je pro Kawasaki nesmírně důležitý a to jen dokazuje šest superbikových titulů v řadě, které na ZX10-R urval Jonathan Rea.

Zajímavé je vyprávění o konkurenčních strojích, které má šanci každoročně sedlat v rámci představení zelených novinek a udělat si vlastní názor a představu, jak to dělají ostatní. Jak Jirka prozradil, motorky baví celou rodinu a kromě manželky se za řidítka chystají obě dcery. Poslechněte si povídání, které se točí hlavně kolem motorek a je fuk, jestli jde o novinky nebo modely dávno minulé. Záběr značky Kawasaki je hodně široký a nevěnuje se pouze motocyklům, ale například také vlakům nebo třeba robotizaci výrobních linek a také o to se dozvíte víc. 

O čem se mluvilo:

  • Jak se Jirka dostal k motorkám a značce Kawasaki
  • O modelech a akcích pro novou sezonu 2021
  • Jakou roli hraje Euro 5 pro evropský trh
  • O motosportu a úspěších továrního týmu v SBK
  • Jaká je filozofie značky a čemu všemu se Kawasaki věnuje

Přečtěte se také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist