journeyman_brezen




Kaskadéři z Crazy Day: on-line rozhovor

Jejich vystoupení jste už nejspíš někdy viděli - v posledních letech se pravidelně starají o zábavu při doprovodném programu jarních výstav Motosalon nebo Motocykl. A jestli ne, tak vězte, že kaskadérská show skupiny Crazy Day patří v současné době mezi absolutní špičku na české scéně. Méně se už ví, že tahle parta pořádá výukové kurzy pro ty, kdo se stuntridingem teprve začínají, nebo se chtějí prostě jenom naučit pár triků. Vy teď máte jedinečnou příležitost popovídat si s členy týmu Crazy Day v našem on-line rozhovoru.

Tým Crazy Day funguje už pět let díky nápadu Jana Holuba, který se po návratu ze zahraničí rozhodl využít získané kaskadérské zkušenosti. Vznikla tak kaskadérská skupina, která se mimo jiné jako jediná v ČR věnuje synchronní jízdě. Přímo dechberoucí specialitou Crazy day je pak jízda v kouli smrti, kde jezdí najednou čtyři motorkáři rychlostí 50km/h. Jejich show by se ale klidně dala označit jako rodinné vystoupení, protože kluci myslí v programu i na nejmladší diváky, pro které mají připravena čísla s pohádkovými postavami.
Jezdce týmu Crazy Day můžete vídat nejen naživo na výstavě Motosalon v Brně, ale také na filmovém plátně. Jako dabléři si zahráli ve filmech Román pro muže, Líbáš jako bůh, Líbáš jako Ďábel, v seriálu Sanitka, kampani Nemyslíš – zaplatíš a v mnoha dalších.
Že mají kaskadéři z Crazy Day pro strach uděláno, to potvrzují ukázky dopravních nehod automobilu s motocyklem, které připravili ve spolupráci s BESIPem.
A teď to nejdůležitější: Crazy Day je jediná kaskadérská škola v Evropě, určená pro všechny, kteří se chtějí zdokonalit v jízdě na motocyklu nebo se začít kaskadérskému sportu profesionálně věnovat. Za sebou už má dvě sezóny týdenních kurzů a pro velký zájem musí počet termínů každý rok zvyšovat.
Vaše otázky na členy týmu můžete vkládat až do čtvrtečního večera, kdy budou kaskadéři z Crazy Day hosty našeho on-line rozhovoru.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Jan Holub

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

Zx-10RCarlos
Dotaz od Zx-10RCarlos položen 25.02.2014 08:18

Zdarec, když jsem slyšel o založení tvojí školy měl jsem velký zájem stát se žákem, ale když jsem našel cenu odradilo mě to. Co všechno mám u vás zaplaceno co všechno můžu u vás "zničit" abych zdárně absolvoval tvoji školu. Děkuji za odpověď.

Odpověď od Jan Holub z 27.02.2014 18:55

Je pravda, že na první pohled se může naše škola zdát drahá, ale když zjistíš co vše ve škole dostaneš, tak změníš určitě názor. Celý týden se ti věnují kaskadéři a to hned od rána a není to, že někde sedí a říkají co máš dělat, ale jezdí s tebou a když trošku postoupíš dál cca 2-3 den, tak jezdíš sám a kaskadér vedle tebe na skutru(viz videa) ve škole jezdíš na skútrech, motorkách 4 kolkách atd .neplatíš žádný benzin a ani když upadneš s jakýmkoliv strojem, tak nic neplatíš vše jde na náklady crazy day. Učíme krom kaskadéřiny bezpečnou jízdu na motorce a do školy k nám může nastoupit kdokoliv i když v životě neseděl na motorce a každému se věnujeme opravdu naplno. Nemám důvod si vymýšlet, protože nám prošlo docela dost žáků už a oni vědí že to tak je. Pro sezonu 2014 jsme otevřeli 6 kurzů a z toho je jeden pro pokročilé.

kadajc
Dotaz od kadajc položen 25.02.2014 09:59

Dobrý den,rád bych se zeptal kolik by stála malá soukromá kaskadérská šou(motorka,čtyřkolka)tak hodinové vystoupení.Děkuju za odpověď

Odpověď od Jan Holub z 27.02.2014 18:16

to záleží kdy, kde. Je celkem velký problém se trefit do nějakého termínu, protože máme sezonu a 6 kurzů kasakdérské školy a kurz trvá 6 dní. Poprosím napsat termín atd do emailu crazyday@crazyday.cz

Bazalka
Dotaz od Bazalka položen 25.02.2014 11:53

Pijete alkohol?

Odpověď od Jan Holub z 27.02.2014 18:13

nikdyyyyyyyyyy :-)

GrysaCZ
Dotaz od GrysaCZ položen 25.02.2014 17:19

Čau, proč zrovna Suzuki DR 125SM?? Díky za odpověď.

Odpověď od Jan Holub z 27.02.2014 18:12

Proč suzuki DR? no protože Yamaha 125 hodně špatná a o 20 tis dražší. Nevím jak dnes, ale v roce 2009 to tak bylo. Dodnes mám tu yamahu někdo složenou....

jezdec68
Dotaz od jezdec68 položen 25.02.2014 20:31

Trochu zavzpomínám. Bylo to někdy začátkem padesátých let a s tímto číslem jezdili komedianti po poutích. Nebyla to "koule smrti", ale "globus smrti". Nejezdili čtyři, ale jen dva. Vzpomínám, jak jsme je sledovali, když se před představením pokoušeli motorky nastartovat a v roztlačování se vystřídalo i obecenstvo.

Hondasl
Dotaz od Hondasl položen 26.02.2014 07:22

Zdravím. Při Vašem vystoupení kolikrát tuhne divákům krev v žilách. Bývají ve vašem povolání i zranění? jake bylo nejvážnější, naopak jaké jsou běžné. děkuli.

Odpověď od Jan Holub z 27.02.2014 18:06

záleží o jakou disciplínu se jedná .Pokud je to globus a někdo udělá chybu, tak jdeme k zemi většinou všichni. Co se týká motorek 4 kolek atd , tak nehorší jsou vždy ty začátky, když se to učíte. Pak těch pádů je méně. Běžné zranění jsou odřeniny, ale to k tomu patří.

vladin
Dotaz od vladin položen 26.02.2014 17:04

Ahojte, moja otázka- jak sa dá ,,vypočítat´´ alebo odhadnút aby nedošlo k zrážke alebo kolizii ? Obvzlášť ked 4 jezdí do kola a jeden z dola nahor. Dík . Prejem hodne štestí.

Odpověď od Jan Holub z 27.02.2014 18:09

Vypočítat se to určitě dá, ale jsou tam 4 motorky a 4 lidi a stroj může vypovědět a člověk selhat.....




TOPlist