husqvarna_svartpilen_801_2




Karel Pešek na tandemu s Vláďou: Každej to máme nějak napsaný

Seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil Karel Pešek, který se rozpovídal o svém závodění, o tom, jaký to je závazek vozit na kombinéze jméno Pešek, ale i o motorkách, na kterých závodil v nejrůznějších šampionátech. Poslechněte si povídání se silničním závodníkem, který s francouzským týmem zajel při EWC v Mostě parádní třetí místo.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na závodní motorce
  • Jaký to je být mladším bráchou Lukáše Peška
  • O šampionátech, ve kterých závodil
  • Jaké měl pod zadkem závodní speciály a které mu seděly
  • O vytrvalostním závodě EWC v Mostě
Náš tip

Stahujte v mp3 nesestříhanou verzi: karel-pesek.mp3

Karel Pešek začal jezdit na motorce už jako malý kluk a podle jeho slov, měl okamžitě jasno, že chce být motocyklovým závodníkem. Vypráví o začátcích a přiznává, že to byly krušné chvilky, tím spíš, že jeho starší brácha už patřil mezi špičkové jezdce doma i ve světě. Karel v rozhovoru přibližuje motorky, na kterých závodil, které mu sedly nejvíc a jak důležité je mít konkurenceschopnou mašinu.

Během své kariéry si vyzkoušel spoustu různých šampionátů a je fakt, že si nevedl vůbec špatně, tím spíš v německém mistráku IDM, kde dokázal porážet kluky, kteří dneska jezdí v Grand Prix. Bohužel se mu nevyhnula smůla a občas se „zadařilo“ v závodě, kde se potřeboval ukázat. Karel startoval na divoké karty v Grand Prix dvoutaktních stopětadvacítek a svou premiéru si odbyl doma v Brně, kde na roštu stál i jeho brácha Lukáš Pešek. Karel vypráví o závodění v EWC a doufá, že se mu podaří získat nějaké dobré místo v kvalitním týmu a zajede dobrý výsledek, podobně jako při závodě v Mostě.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist