husqvarna_svartpilen_801_2




Kamil Holán na tandemu s Vláďou: Na Pikes Peak máš jeden jediný pokus

Páteční rozhovor se tentokrát nesl ve znamení závodění na přírodních okruzích. Navštívil ho Kamil Holán, který road racingu totálně propadl a zazávodil si nejen na domácích tratích, ale také na legendárním Manu nebo americkém Pikes Peaku. Právě nekompromisní závod do vrchu za velkou louží byl hlavním tématem a Kamilovy zážitky určitě stojí za to!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Nesetříhaných 56 minut povídání ke stažení zde: holan.mp3

Kamila v depu jen tak nepřehlédnete, a to především díky kudrnatému háru, ale i věčnému úsměvu na tváři. Jak sám říká, na motorce začal jezdit celkem pozdě, přesněji řečeno až ve dvaceti letech a okamžitě byl fascinován rychlostí a to ho úplně sežralo. Netrvalo dlouho, než si střihl první závody a než si dal velkou premiéru na přírodních okruzích. Road racing ho totálně očaroval a kromě závodů na domácí půdě, vyzkoušel také ty zahraniční. Pak už na sebe dlouho nenechal čekat start na legendárním Manu, kam se několikrát vrátil a nevedl si vůbec špatně, což dokazují těžce vydřené bronzové sošky.

Páteční rozhovor se ale zaměřil na věhlasný Pikes Peak, tedy na nejslavnější americký závod do vrchu, který Kamil odjel na dvouválcové Ducati Streerfighter. Že je Pikes Peak nesmírně nebezpečný nemá ani cenu zmiňovat, ale připomenout je potřeba to, že má své specifika, tedy že se musí závodit pouze na motorce vycházející ze sériovky s jednodílnými řidítky a cíl závodu leží v nadmořské výšce 4302 m n. m. Pojďte si poslechnout Kamilovo vyprávění o road racingovém životě, protože rozhodně stojí za to!

O čem se mluvilo:

  • Jak si s bráchou koupili motorku a začali drtit okruhy
  • O prvním startu na přírodním okruhu
  • Jak propadl road racingu a vyrazil závodit do zahraničí
  • O legendárním Pikes Peaku, kde si vyjel ocenění nováčka roku
  • Jaké má plány a kde by si rád zazávodil

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 6 Kč
vitik přispěl 3 Kč
Netopejr225 přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist