husqvarna_svartpilen_801_2




Josef Pepe Franc na tandemu s Vláďou: Start, plnej plyn a čtyři kola

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je plošinář Josef Franc, kterému nikdo neřekne jinak než Pepe. Tenhle srdcař, který ve třiačtyřicetiletech dává pokouřit i závodníkům, kterým by mohl být otcem, vypráví o svém životě na plochodrážním oválu. Stále jezdí jednak klasiku, ale také svéráznou dlouhou plochou dráhu, která je o vyšší rychlosti a maličko jiné motorce. Pokud chcete slyšet víc, poslechněte si tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se Pepe dostal do sedla plochodrážní motorky
  • O klasické ploché dráze a dlouhé ploché dráze
  • Jak je důležitý ladič motorů a co vše musí umět
  • O závodech, trénování a motivaci být konkurenceschopný
  • Jak to chodí na Zlaté přilbě a proč je tak prestižní
  • O ploché dráze u nás a ve světě
    Náš tip

    Poslechněte si rozšířenou verzi v délce hodina a čtvrt: joseffranc.mp3

Už za pár okamžiků odstartuje další ročník prestižní Zlaté přilby v Pardubicích a chvíli potom Tomíčkův memoriál v Praze. Ani jeden z podniků není Pepemu cizí a rozhodně o nich má co vyprávět. Kdo ho kdy viděl závodit, asi dobře ví, že umí tahat a dává do toho všechno. I když říká, že byl věčně druhý, dokázal vyjet několik domácích titulů v juniorech i mezi „velkýma“ klukama. V rozhovoru vypráví, jak začal závodit, co všechno do toho dává a co ho stále motivuje držet v ruce řídítka. Pepe si váží každého úspěchu a každé medaile a pokud by měl vyzdvihnout jen jednu, byla by to stříbrná z Mistrovství světa na dlouhé ploché dráze, ovšem netají se tím, že by rád trenérovi vyjel zlatou. Proto neustále dře na fyzičce, aby dokázal být konkurenceschopný a patřil mezi světovou i domácí špičku, navzdory tomu, že už nepatří mezi nejmladší plošináře.

Rozhovor se podrobně věnuje srovnání klasické ploché dráhy a dlouhé ploché dráhy, protože každá disciplína si žádá své. Důležitá je dobře připravená motorka a kdo už slyšel rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou s některým z našich plochodrážních závodníků, jako je Václav Milík, Lukáš Dryml nebo Matěj Kůs, určitě ví, jak obrovskou roli hraje ve světě levých zatáček ladič motorů. Poslechněte si rozhovor s člověkem, který plochou dráhou žije a jen tak se závodění nevzdá.       

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist