yamaha_demo_tour




Jiří Matela a Pitland na tandemu s Vláďou: Jízda na motorce je extrémně naplňující

Na červené sedačce usedl další host a je jím Jirka Matela, který je spoluzakladatelem Pitlandu. Ptáte se, co to je? To se dozvíte v tomto rozhovoru, stejně jako to, co Jirku přivedlo k motorkám, co ho baví a na jakých motorkách se rád sveze.  

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co je to Pitland 
  • O realizaci nápadu, jak jezdit po celý rok
  • O trati, povrchu a e-pitech
  • Jaká byla cesta Jirky za řídítka motorek
  • O motorkách a propadnutí kouzlu okruhového ježdění
  • Jaké jsou plány do budoucna
Náš tip

Stahujte rozhovor v nekrácené verzi zde: matela.mp3

Možná už jste o Pitlandu slyšeli anebo si dokonce svezení na elektromotorkách, chcete-li e-pitech, pod střechou vyzkoušeli. Není to tak dávno, kdy Jirka Matela s kamarádem Romanem Starobou hledali možnost, jak najít cestu sedět za řídítky po celý rok. Tenkrát je napadlo namotat dráhu v hale a poslat na ni elektro pitbiky, které nabídnou vyžití pro úplně každého, a to i pro jedince, kteří mají s jednou stopou nulovou zkušenost. Povedlo se a vznikl Pitland v Praze.

Poslechněte si povídání o tom, co předcházelo vybudování Pitlandu, s čím se kluci museli vypořádat a jak vymýšleli profil trati nebo ladili jeho povrch. Dozvíte se také o mašinách, na kterých se v hale jezdí a jak se e-pity dají nastavovat. Rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou prozradí, že Jirka začal na motorkách jezdit až relativně pozdě a jejich kouzlu totálně propadl. Vypráví, jak si dělal řidičák, jakou měl první motorku a na jakých mašinách jezdí dnes. Přiblíží, jak si poprvé vyrazil vyzkoušet velký okruh a co ho tenkrát doslova posadilo na zadek. 

Přečtěte si také:

Suzuki Cup v Pitlandu aneb Ostré lokty a broušení sliderů v závodě redakcí

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist