globalmoto_duben_nolan




Jindra a David s projektem CTU Lions na tandemu s Vláďou

Páteční rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou se tentokrát věnoval studentskému projektu CTU Lions, který v rámci mezinárodní soutěže staví vlastní závodní elektromotorku. Dá se říct, že u nás vzniká motorka, která je naprostým originálem a leckterá řešení se v jedné stopě objevují poprvé. Poslechněte si povídání s Davidem a Jindrou o projektu, který je totálně pohltil a o motorce, kterou stále vyvíjí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O projektu Motostudent
  • Jak vznikal první prototyp závodní elektro motorky
  • O vývoji, materiálech a technologiích, které tým používá
  • Jak probíhala mezinárodní soutěž ve Španělsku
  • O motorkách, které kluci sedlají a na kterých začínali
  • Jak vnímají elektromobilitu a co se jin na ni líbí a co ne
 

Závodní tým Fakulty dopravní ČVUT v Praze CTU Lions už funguje nějakou dobu a společnými silami několika studentů vyvíjí závodní elektromotorku v rámci mezinárodní soutěže Motostudent. Úkolem je postavit závodní prototyp, který musí využít několik předepsaných součástek, jako je například elektromotor, brzdy nebo kola. Rám i kyvnou vidlici si tým navrhuje a vyrábí sám a dá se říct, že má při konstrukci motorky hodně volnou ruku.

Náš tip

Kompletní rozhovor stahujte zde: ctulions.mp3

Tým studentů se svým elektro speciálem vyrazil do Španělska a v Aragonu se utkal s dalšími pětačtyřiceti týmy z celého světa. Každý z týmu tam představil svůj stroj, a pokud prošel technickými přejímkami, mohl se postavit na start nejrůznějších disciplín. Poslechněte si vyprávění o španělské misi, kde český tým CTU Lions vybojoval 12. místo. Jindra Zeman i David Abraham přiblíží všechny komplikace, které tam museli řešit. V rozhovoru se také dozvíte víc o motorce poslední generace pod názvem EVO 2.0 Electric a o technologiích, které při její konstrukci použili.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist