globalmoto_duben_nolan




Jan Brabec na tandemu s Vláďou: Dakar mi přijde jako brutálně rychlej a dlouhej motokros

Honza Brabec má za sebou šestý Dakar, a to znamená, že závodil jak v Jižní Americe, tak v Saudské Arábii. V pátečním seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou vypráví o tom, co pro něj Dakar znamená, proč se rozhodl pověsit motokros na hřebík a věnovat se rally na plné pecky. Poslechněte si rozhovor o závodění, ale i o přípravě na nejtěžší rally pod sluncem, kde to není jenom o rychlosti, ale také o precizní navigaci.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O motokrosu a rozhodnutí přejít na rally soutěže
  • Jaké byla začátky na rally motorce
  • O Dakaru a všem, co start na nejtěžší rally obnáší
  • Jak důležité je umět navigovat
  • O rozdílu Dakaru na území Jižní Ameriky a Saudské Arábie
  • Jak to na Dakaru chodí, o vlastním týmu, ostatních jezdcích, zranění a cílech  
    Náš tip

    Nezkrácená audio verze ke stažení zde: brabec.mp3

Honza Brabec se od mala věnoval motokrosu a jezdil jak klasický motokros, tak superkros, který ho hodně bavil. Během své motokrosové kariéry posbíral několik mistrovských titulů, závodil v zahraničních týmech a nějaký čas se věnoval superkrosu za velkou louží. V rozhovoru prozradí, kdy si začal hrát s myšlenkou vyzkoušet rally a postavit se na startovní rampu Dakaru. Asi nemá cenu více připomínat, jak těžké začátky to byly a že se musel adaptovat nejen na úplně jinou motorku, ale také na úplně jinou porci času v sedle. Musel se naučit navigovat a fungovat s přístroji, které jsou s navigací spjaty.

Poslechněte si rozhovor, kde Honza vypráví o začátcích, o sbírání zkušeností, o přípravě, ale také o zranění nebo o vztazích mezi závodníky a českých jezdcích. Jak si můžete všimnout, vedle červené sedačky jsou opřeny berle. Honza intenzivně léčí zranění nártu, které si způsobil během rally v Maroku a asi není potřeba zmiňovat, že mu dost zkomplikovalo letošní Dakar, kde musel zatnout zuby a jet přes bolest.  

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DoktorMax přispěl 30 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist