yamaha_demo_tour




Denisa Pecháčková na tandemu s Vláďou: Makat, makat a makat!

Teprve patnáctiletá Denisa Pecháčková se letos stala vítězkou světového poháru v trialu kategorie TR2 a strčila tak do kapsy zkušenější holky na větších motorkách. V letošní sezoně se Denise dařilo, a nejen proto se stala hostem pátečního seriálu rozhovorů na tandemu s Vláďou. Poslechněte si povídání o trialu, o tom, jak se k němu Denisa dostala a jaké je to závodit doma nebo ve světě.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O letošní vydařené sezoně a vítězství ve světovém poháru
  • Jaké to bylo přejít z kola na motorku
  • O kontrastu závodění doma i ve světě
  • Jak dokáže skloubit školu a závodění
  • O tréninku v sezoně a o zimní přípravě
  • Co Denisu čeká a kde by chtěla závodit další rok
Náš tip

Stáhněte si do mobilu nebo PC nesestříhaný rozhovor: pechackova.mp3

Denisa Pecháčková už jako malá začala jezdit trial na kole a podržte se, dneska se může pochlubit tím, že je trojnásobnou mistryní světa v dětských kategoriích. Rok se s rokem sešel a Denisa se rozhodla přejít na trialovou motorku. V rozhovoru přibližuje, jak se musela učit pracovat se spojkou, fungovat se zadní brzdou a trénovat balanc „na sucho“ v garáži. Pod vedením táty Libora a trenéra v jedné osobě začala na motorce hezky krůček po krůčku a od malých překážek se dostala až na trialové tratě nejvyšší úrovně. Dneska je vítězkou světového poháru pro rok 2022, kde musela porazit starší a zkušenější holky na silnějších motorkách. Proč na slabší? To proto, že ji je patnáct a na větší motorku, než je stopětadváca, podle pravidel může až od šestnácti.

Vítězstvím světového poháru si Denisa zajistila respekt a uznání a bude se snažit postoupit mezi elitu do Mistrovství světa žen GP TR1, kde by chtěla závodit příští rok. Kvůli věku ale nejdřív musí požádat o výjimku a zároveň se pokusit vyjednat povolení startovat na větší motorce. Poslechněte si rozhovor o tom, jak velký kontrast je mezi závoděním doma a ve světě, co všechno trénink na trialové motorce obnáší a na jakých mašinách se závodí. I z mého pohledu je trial krásnou kategorií, která klade důraz na cit a rovnováhu a přesvědčil jsem se o tom na vlastní kůži při ochutnávce trialové mašiny po boku Martina Matějíčka a také na prezentaci nových Gasíků. Denisa říká, že její vzorem je Laia Sainz, která na trialové motorce umí neskutečné věci, konec konců, jako na rally speciálu, v jehož stupačkách jede na Dakaru jede hroznou kudlu.  

 

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist