globalmoto_duben_nolan




David Pabiška na tandemu s Vláďou

David Pabiška se třináctkrát postavil na startovní rampu Dakaru a až do letošního ročníku se mohl pochlubit stoprocentní úspěšností. V rozhovoru Na tandemu s Vláďou vypráví, jaký letošní Dakar byl, co se mu přihodilo a jak těžké je vyrovnat se s nedokončenou soutěží. Poslechněte si povídání s dakarskou legendou a závodníkem, který nikdy nic nevzdává.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O letošním Dakaru
  • Jak se závodí na různých kontinentech
  • O dakarovém speciálu a rozdílu mezi malým a velkým motorem
  • Jak to na Dakaru funguje a jak náročná je navigace
  • O kategorii malle moto, ve které startoval
  • Jak Dakar člověka změní a co o lidech dokáže napovědět
    Náš tip

    Stahujte kompletní rozhovor bez krácení: david-pabiska.mp3

David Pabiška startoval v Africe, v Jižní Americe i v Saudské Arábii a nejtěžší rally absolvoval za řidítky velkého dakarského speciálu s šestsedevadesátkovým motorem, ale také na menší čtyřistapadesátce. Dokonce si vyzkoušel závod v kategorii malle moto, tedy třídu bez asistence a důrazně upozorňuje, že tahle drsná kategorie rozhodně není pro hobbíky, jak se někde dost nešťastně prezentuje. To je slušná vizitka a málokterý závodník se tím může pochlubit, podobně jako neuvěřitelnou sbírkou cen fair play. David v rozhovoru přibližuje, jaké to bylo závodit v Africe, jaký byl Dakar v Jižní Americe a s čím se musel vyrovnávat v Saudské Arábii.

Poslechněte si povídání s velkým rváčem, který nikdy nic nevzdává a vždycky se rve až do poslední chvíle. Nejednou dojížděl Dakar rozbitý jak cikánské hračky a nejednou musel dávat do kupy rozmlácenou mašinu. Letošní třináctý ročník Davidovi nevyšel podle představ a měl ošklivý pád, po kterém byl vyřazen ze hry. Také o tom vypráví a na základě nový poznatků a dat stažených z airbagové vesty jednoznačně tvrdí, že mu airbagovka zachránila život. David si Dakar vyzkoušel také v roli navigátora kamionu a také to stojí za poslech. Povídali jsme si dlouho a nezbývá mi, než doporučit poslechnout kompletní nesestříhaný rozhovor v odkazu pro stažení.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist