globalmoto_duben_nolan




Yamaha Summer Festival 2006

Brněnský okruh ve dnech 16.-18.6. hostil již druhý ročník této akce pořádané společností Yamaha Motor Europe ve spolupráci s distributory Yamaha ze střední a východní Evropy. Jednalo se opravdu o mamutí akci, na kterou se letos sjelo přes osmset účastníků. Nejvíce asi bylo rakušanů a maďarů, kteří to sem mají kousek, ale nechyběli ani holanďané, poláci, řekové a další.

Kapitoly článku


Celá akce byla perfektně zorganizovaná, ale náročnost pořádání takového podniku bohužel také byla důvodem, proč se nepodařilo k akci připojit volné jízdy pro českou veřejnost. Na začátku sezóny 2006 navíc došlo ke změně zastoupení značky Yamaha na našem trhu (jak jsme informovali zde ) a nově vybudované zastoupení Yamaha Motor Czech spol. s r.o. nestačilo připravit klasický okruhový den. Máme ale slíbeno, že Yamaha den 2007 už rozhodně bude! Program začal již v pátek navečer, kdy jsme se na okruhu zaregistrovali a zatím jen z tribun sledovali volné tréninky jezdců v poháru YAMAHA R1 Cup.
V sobotu ráno se všem organizátorům určitě pořádně zatrnulo, protože obloha nad okruhem byla okolo osmé hnusně šedá a začaly padat první kapky. Naštěstí se počasí umoudřilo a od devíti už svítilo sluníčko a na trati se začaly v dvacetiminutových rozjížďkách střídat skupiny jezdců chytře rozdělené podle zkušeností a výkonu motocyklu (nad 126 koní a pod 126 koní). Některé rozjížďky navíc byly vedené instruktory, kteří dokázali dát pozor na svoji skupinku a ještě své svěřence naučit správné průjezdy zatáček. Šlo většinou o rakouské a německé závodníky ze společnosti Bike Promotion, ale byl mezi nimi třeba i Ondřej Lelek.







Pro české novináře měla Yamaha připraveny dva modely - Yamaha R1 a R6.




Mezi volnými jízdami proběhly měřené tréninky a nakonec i první závod R1 Cup, jedna z rozjížděk také byla rezervována pro veterány značky Yamaha - sice nebyli nejrychlejší, ale jejich nasazení si zaslouží obdiv - a to vzhledem k věku jezdců i strojů.














Poslední atrakcí na závodní trati byly rozjížďky rezervované pro model MT-01. Vidět pár desítek těchto musle biků, jak si to s bubláním opatrně valí do zatáček a následně mohutně odpichují do rovinek, byl taky působivý zážitek. Polední pauzu na úklid trati vyplnila pořádná stunt-show našeho kaskadéra Pepy Sršně.


Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist