globalmoto_duben_nolan




W800 Gentlemen Cup

Švýcarsko, kde není jediný stálý závodní okruh, nemá příliš velké šance na to, stát se uznávaným chrámem motosportu. Tamní distributor značky Kawasaki, společnost Fibag, ale přesto dokázala rozběhnout nový seriál závodů nazvaný Kawasaki W800 Gentlemen Cup. Letošní první ročník netradičního šampionátu má 27 pravidelných účastníků.

Kapitoly článku

Na myšlenku uspořádat závody retro motocyklů Kawasaki W800 přivedla sportovní nadšence z firmy Fibag návštěva stánku LSL, a především prezentace jejich speciálu W800 Flat Tracker na loňské výstavě Intermot v Kolíně. Speciální verze W800 s jinými koly, odpružením a dalšími drobnými úpravami otevírá široké možnosti využití pro nejrůznější typy závodu na různých tratích.
Seriál W800 Gentlemen Cup zahrnuje jak silniční, tak terénní okruhy ve Švýcarsku. Všechny týmy závodí na identických motocyklech, nejsou povoleny žádné úpravy motoru a používají se standardní pneumatiky. Z toho pramení vyrovnaný průběh závodů a atraktivní podívaná pro diváky.
Další atrakcí celého seriálu je pestrá paleta nejrůznějších designů: mezi 27 závodními stroji nenajdete dva stejného vzhledu, a některé z nich vypadají jako skutečná mistrovská díla. Každý motocykl je lakován individuálně, a za svojí originální podobu může ve veřejné anketě na internetu získat další plusové body do celkového hodnocení šampionátu.
První kolo seriálu se jelo ve městě Boécourt na asfaltovém povrchu. Tými soutěžily v horském závodě pravidelnosti, a vítězný motocykl měl náskok na druhého v pořadí pouhé 0,02 sekundy. Tomu se říká vyrovnaný závod!
Druhé kolo se odehrávalo v rámci závodu švýcarského mistrovství Supermoto nedaleko Luzernu. Na startu stálo všech 27 závodníků, a snažilo se dostat ze svých W800 i ze sebe absolutní maximum.
V závodním poli jsou zastoupeny soukromé týmy, dealeři Kawasaki a pokaždé také několik speciálních hostů. V tomto závodě startoval na jednom z VIP motocyklů bývalý pilot na superbiku Kawasaki Rob Phillis (AUS), a rovnou si vyjel pole position.
V prvním závodě Rob Phillis využil svého postavení na startu a vedl až do desátého kola, ale pak havaroval a zlomil si dvě žebra. Tím se naskytla šance jít do vedení pro Pepe de Simona, který vyhrál první závod před Lukasem Albertem a Emilem Weberem.
Ve druhém závodě diváci mohli po několik kol sledovat strhující bitvu čtyř jezdců o vedoucí pozici. Rob Phillis, Pepe de Simone, Lukas Albert a Markus Dietrich odjeli velice napínavý závod a skvěle bavili publikum. Pepe de Simone nakonec vyhrál i druhý závod dne.
Po prvních dvou kolech vede celkové hodnocení tým Blau Power Bikes před týmy Destimoto a Weber. Příští kolo seriálu W800 Gentlemen Cup, tentokrát vypsané jako terénní závod, se pojede 28. srpna.

Více informací o závodech W800 Gentlemen Cup je k nalezení v němčině či francouzštině na  stránkách www.w800-cup.ch.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist