journeyman_brezen




Víkend s Aprilia & Moto Guzzi test rides právě začíná

Kořenov v Jizerských horách na následujících pár dní opět ovládnou italské značky Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa. Tradiční akce odstartovala včera novinářským dnem, a teď už všechny testovací modely čekají jenom na vás. Před hotelem Příchovice budou k dispozici celý pátek a sobotu.

Kapitoly článku

Akce je sice určena hlavně pro předem přihlášené zájemce, kteří si svou testovací jízdu registrovali na webových stránkách společnosti A-Spirit, ale nějaká volná místa se pořád ještě najdou. Když tedy vyrazíte do Kořenova na blind, máte velkou šanci se na seznam ještě zapsat přímo na místě.
Motocykly a skútry se půjčují na necelých třicet minut, a abyste nemuseli ztrácet čas hledáním vhodné trasy, pořadatelé na přilehlých silnicích předem vytyčili tři trasy, které svojí délkou odpovídají zmíněné půlhodince. V horách není o pěkné úseky nikdy nouze, a tak už je jen na vás, zda si vyberete víc utažené zatáčky, nebo rychlejší oblouky. Při předávání motocyklu vám rádi poradí kluci a holky z organizačního týmu.
S sebou byste měli mít vhodné oblečení, potřebnou hotovost a příslušný řidičský průkaz. Podrobné informace o podmínkách půjčování motorek najdete zde. Součástí akce je také testování přileb Arai a AGV, takže když náhodou pojedete do Kořenova autem a tu svojí pokrývku hlavy zapomenete, nic není ztraceno. Vyzkoušet si jízdu v testovací přilbě může pochopitelně kdokoli, stejně jako komunikátory Cardo.
A které motorky jsou tentokrát k dispozici? Vybere si opravdu každý, od milovníků sportovní jízdy, přes klasiky až po skútraře. Zásadní novinkou značky Aprilia je maxiskútr SRV850, který jsme si sami hned vyzkoušeli, a první dojmy přineseme v dalším samostatném článku.
Dále nesmí chybět nadupaný naháč plný elektronických vychytávek Tuono V4 R APRC, porovnat mezi sebou můžete velké a malé Dorsoduro (1200ABS/ATC vs. 750) a nebo se o malinko víc pokochat krajinou na  Aprilii Shiver 750 Factory.
Fandové Moto Guzzi tu najdou například inovovanou klasiku v podobě modelu V7 Stone, který jsme před nedávnem už měli zapůjčený a brzy se o něm dozvíte víc v našem redakčním testu.
Také modely Nevada Classic a Stelvio NTX ABS se chystáme otestovat v nejbližší době, ale vy si můžete udělat obrázek sami už tento víkend. Nabídku předváděcích Moto Guzzi v letošním Kořenově charismatické Griso 8V SE.
Pokud zrovna vybíráte vhodný skútr, nebo se prostě chcete jen na nějakém svézt, pak pro vás A-Spirit přivezl testovaci tříkolku Piaggio MP3 500 LT, a jak jste se už mohli dočíst v našem testu, k jejímu řízení ani nepotřebujete řidičák na motorku - stačí skupina B. Z klasických jednostopých skútrů to pak jsou Piaggio Beverly 350 ABS/ASR a Vespa GTS Super 300.
Vybírat je tedy opravdu z čeho, a jestli vám plány na cestu do Kořenova zkazila nepříliš optimistická předpověď počasí, pak raději ještě zkontrolujte aktuální situaci. Podle čerstvých informací z radaru to zdaleka nevypadá tak zle, a byla by škoda si tuhle jedinečnou šanci nechat ujít.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist