yamaha_demo_tour




Vespa World Days 2012

V Londýně sice vrcholí přípravy na letní olympiádu, která začíná už za několik málo dní, ale to vůbec nebylo na překážku pořadatelům letošního srazu Vespa World Days. O uplynulém víkendu si do města nad Temží našlo cestu více než 3 000 nadšenců na nejznámější skútrech světa.

Kapitoly článku

Vespisti se měli možnost setkat na světovém srazu už pošesté, a využili této příležitosti v hojné míře. Do Londýna dorazily na legendárních italských skútrech více než tři tisícovky účastníků z 25 zemí světa. Nechyběla ani výprava z Vespa klubu České republiky, o které máme bohužel poslední zprávy z minulého týdne, když se plavila trajektem do Doveru. Doufáme, že jsou všichni v pořádku a že se po návratu z Londýna přihlásí s reportážním materiálem.
Centrem dění srazu se na čtyři dny stalo městečko Greenwich jihovýchodně od Londýna, a ústředním tématem letošních Vespa World Days byly oslavy 60. výročí založení prvního Vespa klubu ve Spojeném království. V současné době na celém světě funguje už 40 národních Vespa klubů, sdružených pod světovým Vespa klubem, a více než 780 registerovaných lokálních organizací. Všechny Vespa kluby sdružují více než 40 000 členů ze všech koutů světa.
Dalším významným bodem programu každého ročníku Vespa World Days je vyhlašování výsledků Vespa Trophy - soutěže pro všechny kdo rádi na svých Vespách cestují. Podmínkou pro zisk trofeje bylo dorazit do Londýna nejpozději 14. června, a cestou navštívit co nejvíc z celkových 2 000 kontrolních stanovišť, umístěných u dealerů Piaggio po celé Evropě. Svou váhu v bodování měla také velikost skupiny cestovatelů, přesněji řečeno počet skútrů Vespa jedoucích pohromadě. Díky tomu mohl letošní Vespa Trophy získat klub z italského Sirmione, přestože do Londýna přijely Vespy i z mnohem větší dálky, například Kanady či Argentiny.
Letošní Vespa World Days jsou minulostí, ale rozběhnutou tradici hned tak něco nezastaví. Organizační výbor předal oficiální štafetu, a už teď začínají přípravy na VWD 2013, které se budou konat v belgickém Hasseltu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist