yamaha_demo_tour




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Hun (5) napsal 16.05.2013 v 07:46

S kritikou časomíry a výsledků se dá souhlasit. Značení traťe asi mohlo být hustší, ale spíš to byla chyba jezdců. Však to známe. Všichni mají po startu rudo před očima a nějaký šipky se moc nevnímaj. Třetí je delší do zatáčky, přetrhne mlíko a bloudění je na světě.

Vana666 (1) napsal 15.05.2013 v 07:31

Petkawr: souhlasím že sehnat dost lidí na zajištění tratě bývá neskutečný problém. Ale pomohlo by aspoň hustější značení šipkama, pak každý rychle sám pozná jestli jede správně nebo ne.
Ale nesouhlasím že za výsledky zodpovídá najatá časomíra. Výsledky jsou vždy věcí pořadatele a jestli je počítá sám nebo svěří jako subdodávku někomu jinému je z hlediska jezdců úplně fuk. Za výsledky odpovídá vždy pořadatel a výstup od časoměřičů si musí před vyvěšením alespoň zběžně zkontrolovat. Jinak hrozí, že znehodnotí celý s tak velkým úsilím připravený podnik i dvoudenní snažení všech jezdců.

Petkawr (1) napsal 14.05.2013 v 20:46+1

Dobrý den všem,čtu tady Vaše příspěvky k našemu závodu a jestli můžu pár věcí na vysvětlenou ,bych taky rád napsal.Pořádat závody i když kolo bylo relativně dlouhé na malém území ,přináší samozřejmě řadu problémů,jako křížení tratě,souběh tratí nebo odbočení.Jezdci na toto byli upozorněni,ale bohužel k omylům docházelo.Je však těžko porozumět tomu,když při největším zabloudění na prologu někdo z prvních jezdců ignoruje značení a dokonce přetrhne pásku a jede někam, kam jet nemá.A samozřejmě skoro všichni za ním.Na to se nedá pořadatelsky reagovat.Pan redaktor píše,že byla neustále ucpaná trať.Nevím ,jak by to při takovém počtu jezdců chtěl řešit.Jestli byl někdy na Erzbergu, tak i tam je to samá lajna.Co se týče výsledků,tak z toho radost určitě nemáme že je to pokaždé jinak a určitě nám to nedělá dobrou reklamu,ale časomíra byla najmutá a za výsledky zodpovídá ona.To, že nebylo vše na sto procent samozřejmě víme a budem se snažit, jestli bude nějaké příště na tom zapracovat.Co se týče pořadatelů,je problém to že našich je velice málo,a tak nám 90% kluků pomáhalo odjinud.Je pak velice těžké když přijedou den před závodama jim vše ukázat a poučit ,co a kde mají udělat.Tam bohužel vzniklo pár chybyček.Když se tedy kluků někdo optal kde co je,je možné že to sami nevěděli.Chtěl bych všem pomocníkům s pořádáním našich závodů tímto ještě jednou poděkovat,bez nich si to vůbec nedokážu představit.Chtěl bych i moc poděkovat zůčastněným jezdcům a klobouk dolů,jak jste se všichni poprali s těžkou, mokrou tratí.Diky a snad někdy příště.

Vana666 (1) napsal 14.05.2013 v 15:56

Jestli můžu taky přidat pár slov tak v prvé řadě bych seknul poklonu pořadatelům za perfekně vybranou trať. Oproti pravému Erzbergu sice trochu lehčí, ale těžko se dopředu odhaduje jak moc se to změní když je tak mokro. Super byly i atrakce na zpestření - výskok z rozbořeného domu, potůčky, výjezdy... fakt paráda. Se samotným značením to bylo bohužel už výrazně horší, stejně tak se včasným přepáskováním úseků pro jednotlivé skupiny a dokonce i příjezdem pořadatelů do některých checkpointů, kam jednou nestihli dorazit včas před příjezdem prvního závodníka. Holt podcenili životní formu Martina Volného Takže se opravdu docela bloudilo jak v úvodních countrycrossech, tak i v finálním extrému.
Trať extrému se navíc místy potkávala s vyjetými drážkami z cross country, na což následně doplatilo několik jezdců na špici když přehlédli odbočku do tuším pátého checkpointu, takže přestože dojeli do cíle ve skvělém čase, chybějící průjezd je vyřadil ze hry. Jediný Volňas si následně zajel pro dotyčný bod dodatečně, tím ale pořadatelům dokonale rozhodil sandál. Při vyhlašování vítězů ho pochopitelně z výsledků vyškrtli protože neabsolvoval průjezdy ve správném pořadí, ale už to zřejmě neřekli časoměřičům kteří zpracovávali celkové výsledky a ti průjezd přece zaznamenaný měli. Takže výsledky jsou dvoje různé, jednou s Dejvem na prvním místě a podruhé s Volňasem.

Dále - Volňas s přehledem vyhrál i úvodní countrycross, ale časoměřiči mu z neznámých důvodů nezapočítali jedno kolo takže ho šoupli hluboko dozadu. Bral bych kdyby kolo nezapočítali někomu noname z hloubi pelotonu, ale přijde mi divné že přehlídli absolutního vítěze, který vede celý závod s přesvědčivým náskokem a neskutečnou nonšalancí.

Dobrá, dost výtek, ještě jednou chválím za perfektní trať a přeji pořadatelům aby jim napříště klapla i organizace a bude to široko daleko nejlepší akce.

Janek (27) napsal 13.05.2013 v 11:38-1+4

Autora článku považuji za vzorového h-----a. Tímto nikoho vulgárně nenapadám, nezesměšňuju, neponižuju. Buď vůbec nebyl přítomen, nebo toho musel hodně vypít.
Když pominu hlouposti ohledně nezvládnutí organizace (veškeré změny byly na vrub nezbytný improvizace kvůli rozmaru počasí), tak si např. alespoň mohl zjistit, kdo a na jaký motorce opravdu zvítězil v kategorii Mastodont 2válce a neuvádět "dílčího" vítěze i když Ršestka jel opravdu parádně .
Neustále se ukazuje, jak je u nás zakořeněný komunistický "on se o mě někdo postará".
Osobně jsem nestihl start do zaváděcího kola pro mastodonty, ale byla to spíš moje chyba. Kdybych sledoval informace na tabuli a nespoléhal se na zprostředkovaný informace, nestalo by se to. I tak jsem byl schopný správnou cestu díky dobrýmu značení a přítomnosti pořadatelů najít a bloudil jsem míň, než někteří, co zaváděcí kolo jeli. Jak psal Hun, je to tom, že se každý musí starat, zeptat se, přemýšlet, ...
Při závodu ostrých si spoustu problémů s blouděním nadělali jezdci sami, protože někteří znalí místního terénu si záměrně zkracovali trať, potrhali mlíko a potom bylo opravdu těžký najít tu správnou drážku, bo některý úseky byly dost rozježděný.
Martin993: Kdo měl opravdu zájem, pointy si našel během víkendu nebo i jen v neděli s předstihem, třeba během přestávek, který byly dostatečně dlouhý a pokud jsi měl motorku, našel si vždycky někoho ochotnýho, kdo tě třeba i dovedl přímo k němu. Co ti jako má ten unavený traťák říkat - za třetím smrkem doprava a druhou břízkou vlevo? Mapka s pointama byla od pátku v hlavním stanu a nebyl problém se podle ni orientovat.
Osobně jsem viděl 2 pointy + kus tratě a stačilo mi to abych měl dostatečnou husinu na těle a pochroumaný sebevědomí .
Na naše podmínky byly závody něco neskutečnýho .
Díky moc všem, kdo připravili tunhle jedinečnou akci viz. Markin .
Čas od času tu čtu reklamní články, kde se chváli kdejaká chujovina a podsouvají se nám tu někdy i špatně chungující věci, ale když někdo udělá takovouhle ojedinělou akci, tak se na hloupou a nesmyslnou kritiku nezapomene. Připadá mi to, jako když tím někdo chce říct, když nám nezaplatíš, podívej, jakou máme moc tě poškodit. Z toho je mi smutno.
Osobně se těším na pořádný enduro závody pořádaný největším motocyklovým serverem v čr. Kdy že to bude???

Martin993 (0) napsal 13.05.2013 v 10:35

Závod byl pěkný ale pro diváky velmi slabě značené a co mě úplně zklamalo, když jsem se zeptal jednoho z pořadatelů, jestli by mě nemohl navést na nějaké další zajímavé místo a odsekl mě že neví a tím naše konverzace končila...

_JJ_ (2) napsal 13.05.2013 v 08:43

u takhle dlouhé trati kde se prolínají tři okruhy to ani jinak značit nejde. Byl to první ročník extremu pro jezdce i organizátory a dopadlo to moc dobře. klobouk dolu před pořadatali, běhat skoro zadarmo čtrnáct dní před závody a čtrnáct dní po kolem trati neni sranda. Jinak mapka s trasami byla ve stanu celý víkend.

Hun (5) napsal 13.05.2013 v 07:37+3

Autor si buď nabral do polobotek, páč v práglu takhle nech.calo, nebo zjistil, že ač je mezi námi spousta hvězdných loukokrosařů, tak opravdové enduro, natož extrém je krapet o něčem jiném Já osobně s organizací problém neměl, protože co jsem nevyčetl na nástěnce, nebo neslyšel na rozpravě, na to jsem se zeptal a měl jasno, stejně tak, jako jsem se na start připravil s předstihem a nečekal do poslední chvíle. Se značením tratě u mě opět problém nebyl, neb jsem zvyklý z orientačních závodů používat hlavu a tak jsem si i stačil všimnout umístěných šipek. K závodu mastodontů... ano, byla to velká improvizace vynucená počasím a Vendovi není co vyčítat. Zbytek už napsal MaRRek a ostatní. Možná, že když se Ti tolik nespokojení příště nezúčastní, proběhne příští závod naprosto bez dohadů. Za mě patří Vendovi a Drapákům a příště určitě znovu. Ač je autor jinak určitě dokonalý, měl by si svůj článek projít znovu a opravit ho. I v něm jsou totiž chyby

markin (6) napsal 12.05.2013 v 16:37+6

jsem jeden z asi8 lidi,který se snažily dat dohromady zavody pro vas ostatní.chodím denne do kolbenky a hakuju jako asi vetšina z vás.domu tak v5-6 po praci legraci?ani h... po praci do petřikovic na záda batoh s mlikem,palici do ruky pilu a mužeme vyrazit.takhle se pěkně projdeš pár kilometru najednou zjistíš,že na to není moc vidět tak se zase vrátíš ty kilometry zpátky a když se doma svalíš do regálu máš toho dost.BORCI já tady nebulím a nestěžuju si ,chtěl bych vám jen říct,že než začnete psát,že se to organizátorum moc nepovedlo zkuste trosku popřemejšlet.kdo někdy endurozávody dělal ví o čem je řeč.ono je enduro a enduro.když budu mít na louce jen namotat mliko tak,že se ti z toho točí hlava jako na řetězáku taky to bude zmáknutý.moc diky těm co chválej a těm ostatním přeju jen a jen absolutně bezchybný zavody

maRRek (9) napsal 11.05.2013 v 16:55+1

Upoutávka na akci visela na mnoha enduro webech minimálně měsíc před termínem závodu. Ad organizace - kritikům doporučuji navšívit některé zahraniční závody, včetně třeba Erzbergu nebo RedBull Romaniacs, možná pak budou shovívavější. Pokud kdokoli hledal nějaká divácky atraktivní místa, mohl se optat organizátorů - i když toho měli kluci dost, vždycky mi ochotně poradili ( a stejně jsem několik zásadních míst prokaučoval :) ) Za mě má Venda&kolektiv jedničku, v rámci možností udělali maximum a to, co nefungovalo, stopro do příště doladí.

Pivko (85) napsal 11.05.2013 v 16:31

a co tak vyvěsit plakát předem ,pro čumily. Teď to už nestihnu ,snad příští rok?!

valous (0) napsal 11.05.2013 v 10:38

přiští rok určitě jedu jen víc takovejch zavodu i když je to u nás asi nerealný

cabic (1) napsal 11.05.2013 v 07:58+1

Fakt asi hodně přehnaná kritika, za prvé většina jezdců se v neděli ráno nenamáhala dojít na rozpravu. trat byla značená v mezích možností ,dost těžko jde vymlíkovat takovej kus a jestli někdo bloudil tak vlastní blbostí, včetně mě.Nedělní odpolední déšt kdy většina favoritů byla v cíly,připravil opravdu vysilující okamžiky těm v zadu. Vendovi a pořadatelům lze snad vytknout jedině schovívavost k závodníkům mnohdy nedodržujícím dohodnutá pravidla. A pro diváky by asi stačilo pověsit velkou přehlednou mapu s plánem trati, dost těžko schánět další organizátory kteří by se zadarmo staraly o diváky.

Danes.72 (4) napsal 10.05.2013 v 22:11-1

byl to docela zmatek,zavirani a otvirani trate jsem nepochopil,vypadalo to ze se pousti jen par vyvolenych tam kam ostatni nemuzou.mimo jine mozna kdyby na mapce bylo vyznaceno par divacky atraktivnich mist bylo by to o necem jinem.alespon pro divaky.tesim se zitra do Košťálova na endurocc,tam to maji zmaknuty na 1.

maRRek (9) napsal 10.05.2013 v 21:51

Myslím, že se mýlíš, Erz dojeli v minulosti až do cíle dva češi - Zdeněk Cyprián a Márfy Gomboš.

cedo (-105) napsal 10.05.2013 v 19:30-1+1

myslim ze erzberg nedojel zadny cech

Doju (2) napsal 10.05.2013 v 18:50+2

Trochu zbytečně kritický článek ne? Závod byl super, trať výborná a k ucpání téměř nikde nedocházelo.

maRRek (9) napsal 10.05.2013 v 17:55-2+2

Kdo chce jet perfektní závody, nechť se přestěhuje do Švýcarska... :) Venda odvedl obrovský kus práce a drobná negativa jsou jednoznačně převážena klady téhle akce. Jo, a mimochodem - "pravý" erzberg dojeli do cíle v historii pouze dva češi - oba stáli v neděli v Petříkovicích na startu :)

Tagy (0) napsal 10.05.2013 v 17:02

docela mě mrzí, že jsem tuhle akci prošvihl. nevíte, kde se dá najít kalendář moto akcí - myslím závody ať už enduro, motocross, supermoto či silnice.




TOPlist