yamaha_tenere_duben




Racetrack - s námi jste nejrychlejší i na motorce

... tenhle slogan provází ježdění s agenturou Racetrack. Jak to obvykle probíhá si teď můžete přečíst.

Malé info o tom, jak probíhá okruhové ježdění s agenturou

Naše redakce byla mezi těmi pozvanými k testu sportovních pneumatik Bridgestone S20. Test se odehrával na automotodromu v Mostě ve spolupráci s agenturou Racetrack.
Tahle poměrně mladá společnost okolo démona Michala Mulače se do povědomí motorkářské veřejnosti dostala díky poměrně příznivým cenám za okruhové ježdění, poměrně nekonformnímu a pohodovému přístupu ke všemu, fungující organizací i řadě nadstandardních detailů, zpříjemňujících klientům pobyt na dromu.
S Racetrackem dlouhodobě spolupracuje pneuservis Janpet Bridgestone, takže starost o to, jak a kde přezout vašeho závoďáka odpadá. Dalšími spřízněnými dušemi jsou prodejci motooblečení MBW a přileb Shoei.
Na okruhu také máte možnost zapůjčit si a vyzkoušet velmi slušné a skoro závodní nářadí, KTM RC8. Mimořádně také byla možnost otestovat žhavou movinku, Ducati Panigale1199.
Vlastní ježdějí je rozděleno do dvacetiminutových bloků, ve ktreých se střídají jezdci rozdělení podle zkušeností a dosahovaných časů do čtyř skupin. Poziviní je, že těm z nejpomalejší skupiny C2 se věnují instruktoři a radami i praktickým vedením na trati umožňují začátečníkům rychleji vstřebat potřebné návyky.

A protože nejenom ježděním člověk je živ, přijde vhod občerstvení. V boxech je k dispozici něco na zub – k snídani koblihy a kafe a po celý den Birell a klobásy, to vše grátis, sendviče za mírný poplatek.

Tradicí je, že na zavěr se konají závody. Obvykle to vypadá tak, že první den jsou účastníci rozděleni do dvou skupin Open 1 a Open 2, kdy jediným kritériem je čas dosažený v rozjížďkách.
Druhý den se závodí v rámci Bikers Cupu a to hned ve třech kategoriích -Supersport, Superbike a Naked.

Na čtvrteční závody jsem se těšil už z toho důvodu, že při těch posledních v Brně jsem díky přehlídnutí soupeře za sebou a díky kravinkám na cílovce přišel o bednu prakticky pod  šachovnicí :-( . Měl jsem tedy sto chutí trochu si spravit náladu.
Po vcelku vydařených tréninkových jízdách a tím pádem předpokládanému slušnému postavení na gridu se všechno vyvíjelo správnyým směrem ... co se ale buhužel vydalo směrem špatným byly mraky a voda v nich. Pršet začalo už při dojezdu Supersportů a pak už jen lilo a lilo. Závod se sice jel, jenže protože mokré gumy zůstaly doma .... tak snad příště!


Dalšími štacemi jsou:

Brno 11. - 16. 7. tréninky, závody (Bikers Cup), instruktoři
Most 10. - 13. 8. tréninky, závody (Bikers Cup), instruktoři,
Slovakiaring 6. - 9. 9. tréninky, závody + 6h endurance
Most 17. - 18. 9. tréninky, závody (Bikers Cup), instruktoři,
Misano 21. – 23. 9. tréninky, závody

... tak si přjďte vyzkoušet, co obnáší okruhové ježdění.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist