yamaha_demo_tour




Mirek "Sporťák" Frey

Stuntrider Mirek Frey už jezdí nějaký ten rok a po letošku dal dohromady svoje nové video, o které se s vámi chce podělit. A my jsme při té příležitosti Mirka trochu vyzpovídali.

Jak jsi se vlastně dostal ke stuntridingu?
Tak začal jsem před cirka pěti lety trochu blbnout na ČZ 175, stuntu jako takovému jsem se začal věnovat po první vážnější havárii. S Čezetou jsem nakonec jezdil jen jeden rok. Vystupoval jsem na některých srazech a zůčastnil jsem se i pár soutěží. Ve Slušovicích na "Ukaž co umíš" jsem obsadil 1.místo a to samé léto 2008 jsem byl i druhý na Stuntriding cupu v Plané.

Pěkný začátek, co následovalo potom?
Ke konci sezóny 2008 jsem začal trénovat na starší Hondě CBR600F a od roku 2009 jezdím jen na ní. Velká motorka mi sedla po všech směrech. Výkon motoru umožňuje věci, které na Čezetě nešly dělat. Ten samý rok jsem obsadil třetí místo opět v Plané na Stuntriding cupu. Přes následující zimu jsem upravoval motorku tak, aby mi víc vyhovovala. Byl změněn úhel řízení, jiné brzdy a další doplňky.
Zučastnil jsem se kaskadérské show Crazy day, což byla hodně zajímavá zkušenost, pak následovalo pár vystoupení na srazech a opět nechyběly i nějaké soutěže. Během roku 2010 se mi podařilo skončit na 3.místě MČR, rovněž třetí jsem skončil ze soutěží při Streetfighter Weekendech. V Polsku na StuntGP jsem zjistil, jak málo toho ještě umim. Na letošek chystám novou motorku, zase Hondu CBR600F Sport.

Díky a přeji hodně úspěchů!

Video


Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):



TOPlist