husqvarna_svartpilen_801_2




Mezinárodní soutěž mechaniků kol a motocyklů Europacup 2014

Letošní 6. ročník mezinárodní soutěže pro žáky a absolventy do 23 let oborů mechanik motocyklů a jízdních kol se konal 9. – 11. 1. 2014 ve Frankfurtu nad Mohanem v Německu. Hostitelem letošní soutěže byla Hospodářská komora Německa a vzdělávací institut BTZ Frankfurt am Main. Hlavním cílem soutěže je výměna informací, stálý kontakt mezi odborníky v daném oboru a porovnání dosažených výsledků vzdělání odlišných vzdělávacích systémů a s tím spojené následné uplatnění absolventů.

Kapitoly článku

Celkem se soutěže zúčastnili zástupci čtyř států a to Německa, Švýcarska, Rakouska a České republiky. Na motocykly zaměřených specialistů se sešlo celkem osm. Vybrání žáci učebních a studijních oborů zaměřených na opravy a diagnostiku motocyklů porovnávali své znalosti a praktické dovednosti na celkem třech připravených úkolech. Zadáním byla nejen celková kontrola motocyklu včetně diagnostiky závad a jejich odstranění, ale i kontrola geometrie rámů a měření výkonu elektrického motocyklu.
Nejlépe se podařilo zadané úkoly vyřešit soutěžícím z Německa, kteří obsadili první a druhé místo. Soutěžící ze Švýcarska se umístil na třetím místě. Žák Integrované střední školy automobilní v Brně Tomáš Krátký skončil s minimálním bodovým rozestupem na čtvrtém místě a Patrik Kubů na místě sedmém. Vzhledem k faktu, že Německo a Švýcarsko reprezentují vítězové národních kol, jedná se opravdu o výborné výsledky.
Ještě lépe se zadanými úkoly vypořádali soutěžící v oblasti oprav jízdních kol. Nelehké úkoly se podařilo soutěžícím vyřešit v zadaném čase s perfektním výsledkem. Celkově první se umístil soutěžící z Německa. Na druhém místě skončil náš soutěžící Ondřej Sopůšek, třetí se potom umístila soutěžící ze Švýcarska. Druhý zástupce České republiky Jaroslav Frýželka se umístil na krásném pátém místě ze šesti soutěžících.
Příští rok se těšíme na pokračování této mezinárodní soutěže, která se uskuteční v Rakousku ve Vídni. Soutěž se rozšíří i do dalších evropských států. Již nyní víme, že příští rok obohatí řady soutěžících zástupci z Holandska. Pro rok 2016 jsme byli určeni jako pořadatelé této soutěže my. O to větší motivací je nyní pro nás dlouhodobá kvalitní příprava a výuka oborů se zaměřením na jednostopá vozidla. Snad se v příštím roce podaří přivést vítězný titul.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist