journeyman_brezen




Kentoye daly asfaltu „nažrat“

Sobotní odpoledne výstavy Motocykl 2006 patřilo úvodnímu závodu Kentoya Freeride Cup 3. Třetí ročník, který se letos jede na skútrech XOR a Zoom2, se představil exhibičními závody před Levým křídlem Průmyslového paláce v Holešovicích.

Skútry Kentoya se poprvé rozjely již dopoledne, kdy na kluzkých kostkách zajížděli své padiny první novináři a závodníci, aby vyzkoušeli krátký ovál se dvěma šikanami.
Místo kategorií Street Legal (série) a Illegal (tuning) byli jezdci nově rozřazeni do kategorií Profi a Public.


V kategorii Profi se představili např. trialista Pavel Balaš, Míra Lisý či motokrosař Jan Franěk. V kategorii Public, kde jeli i novináři, si zazávodil například i Jindra z VyVolených, který vyhrál jednu z rozjížděk a postaral se o pěknou show. Že ho závodění baví a rozhodně nejede jen formálně, potvrdil stoprocentním nasazením i pořádným držkopádem během tréninků.






Do závěrečného finálového závodu postoupili tři nejlepší z profíků - Honza Froněk, Pavel Balaš a Marian Jirout a dva z kategorie Public – Komůrka ml. a Radek Holaň z teamu ČMN. Závod vyhrál plochodrážník Marian Jirout, který velmi dobře odstartoval a na krátké trati si své vedení již bezpečně udržel.


Celý program byl potom doplněn vystoupením Máry Matouška a Petra Přibáně na závodním quadu.


Pokud si chcete také zazávodit a mít doma padesátku od Kentoye se slevou, přihlaste se na webu www.freeridecup.cz. Další závod se jede již 23. dubna na výstavišti v Letňanech při výstavě Auto Praha, kde se představí také náš team Motorkáři.cz.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist