yamaha_demo_tour




Husabergy 2010 aneb 2+3=5

Kapitoly článku

Víťa Kuklík

Celou sezonu jezdí na Husabergu FE 570 za Husaberg Promoto Racing Team. Nedávno odjetou Šestidenní v Portugalsku však sedlal Husaberga FE 450 třídy E2. Mezi své úspěchy řadí třeba právě poslední šestidenní, kde s týmem obsadil druhé místo mezi kluby. Letos byl třetí v Mistrovství Evropy, po dvou závodech vede český mistrák. Celkem se stal osmnáctkrát Mistrem republiky, dvakrát Mistrem Evropy a dvakrát obsadil šestou příčku v Mistrovství světa.
„Na představovačce modelů 2010 jsem se nejdřív svezl na krosové čtyřipade. Je to dobrá motorka. Konečně jsme se dočkali krosové mašiny. Jet motokros na enduro motorce byl problém, protože její motor je pochopitelně měkčí a na kros je potřeba spíš takový ten motokrosový brutál. Podvozek FX je super a asi bych to přirovnal ke KTM, protože, jak se ví, jde o jednu rodinu. Dnešním velkým překvapením pro mě byla novinka FE 390, na které jsem se právě vozil. Jedná se o hodně příjemnou motorku. Na motokros to sice nebude ono, protože by musela jet mezi čtyřipade, kde by nestíhala.
Co se ale endura týče, dá se na ní jet hodně rychle. Oproti pětsetsedmdesátce odpustí lecjaké chyby. Na pětsetsedmdesátce se musí jet hodně přesně, kdežto na třistadevadesátce, když je člověk například dlouhej na brzdy, tak to dožene plynem. Prostě jak se říká, jede to tam, kam člověk chce. Mylím si, že pro hobby enduro závodníky, kteří nechtěji, aby je to tahalo za ruce, bude FE 390 pecka. Motárda jsem dneska nechal jiným. Kdysi jsem si totiž supermoto zkoušel a rozbil jsem si hubu. Proto mě už supermoto neláká a na asfaltu se bojím. Nicméně se na supermoto závody moc rád dívám a klukům, co je jezdí, fandím“.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist