husqvarna_svartpilen_801_2




Honda Fest 2007

Podobný termín, stejní lidé, tedy mimo těch, kteří se na akci vydali vůbec poprvé, dokonce i dodržení střídání pořadatelské země. Jen ten název se nám za ten rok nějak změnil? Ano, po šesti úspěšných ročnících akce s názvem Honda Enduro Tour se pořadatel, společnost Honda ČR a Honda SK, rozhodl otevřít tradiční třídenní společné cestování po krásách Čech a sousedního Slovenska i majitelům ostatních modelů ze své bohaté řady.






A věřte, že to byla společnost opravdu pestrá. Na jedné straně začínala skútrem Honda Lead o objemu 100 ccm, se kterým přijel na střední Slovensko pražák Jirka Fencl, na straně opačné potom stál král silnic, Honda GL1800 Gold Wing. Mezi tím byla nejpočetněji zastoupena skupina endur a sem tam se objevilo i nějaké to „cébéerko“ nebo „cébéefko“, nechyběl ani Pan European. Největším hrdinou však pro mě byl Slovák Luboš Kubica, který celý Honda Fest absolvoval s manželkou Ninou v sedle malého Varadera.


Ve středu večer se tedy řidiči a spolujezdci těchto motocyklů setkali v hotelu Sorea SNP až na samém konci Demänovské doliny a třídenní setkání mohlo začít. Na sedm desítek natěšených účastníků čekaly tři poznávací trasy, vedené každý den jinou částí Slovenska. Jejich délka od 315 km do 400 km byla zárukou pořádné dávky zážitků a až na malé výjimky celou akci ještě podpořilo příznivé počasí, nebo, že by dobrá práce agentury Fabrika a jejich sympatických dívek? Ty měly práci tak dobře zorganizovanou, že zbyl i čas na houpání, jak vidíte na snímku.


Záběr všech tří tras sahal na délku od Žiliny až po Starou Ľubovňu, zatímco na šířku vedl od obce Hriňová až po nejsevernější úsek, ležící na polských hranicích, který představovala obec Červený Klášter. Těch krásných městeček a vesnic bylo na trase nepočítaně a jen ten, kdo jel rozumnou rychlostí a občas i zastavil, měl možnost ty krásy vůbec zaregistrovat. Zato na doporučených zastávkách to bylo předem dané, zde mohli účastníci shlédnout podzemní krásy Demänovské jeskyně, Ochtinské aragonitové jeskyně, nebo Dobšinské ledové jeskyně. Z památek nás čekal Vodní hrad Štítník, muzeum Kysuckej dědiny v Novej Bystrici, Lietavský hrad, muzeum Liptovském dědiny Pribylina nebo již zmíněný Červený Klášter. Ale abyste si nemysleli, že se chodilo jen po památkách a prolézaly se nekonečné prostory slovenských jeskyň. Bohatý program zahrnoval i jízdu na člunech s motory Honda na vodní nádrži Liptovská Mara, testování motocyklů a automobilů značky Honda a vrcholem akce a zároveň místem ukončení prvního ročníku Honda Festu 2007 byla návštěva westernového městečka Šiklův mlýn v Liptovském Mikuláši.


Nedělní loučení pod Ďumbierem se neslo v duchu hesla „Tak příští rok zase“. Ale to již pro změnu u nás v Čechách.

Informace o redaktorovi

Jarda Šíma - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist