yamaha_demo_tour




European Bike Week 2007

O legendárním, celoevropském, motocyklové setkání u rakouského jezera Faaker See, které pořádá Harley Davidson Owners Group společně s firmou Harley Davidson, slyšel snad každý druhý motocyklový nadšenec. Také my jsme neodolali a přáli si to vidět na vlastní oči a tak jsme se 5. září vydali ve 4 lidech na našich cruiserech na cestu směrem k rakouskému Villachu. Počasí nám moc nepřálo a tak jsme tuto cestu, která čítala cca 600 km absolvovali od Vídně až k městu Faak am See v dešti a teplotách pohybujících se kolem 6° C (opravdu jen pro silné povahy). Setkání u Faaker See bylo ale velkolepé a my míníme, že to stálo za tu strastiplnou cestu.




Celá oblast okolo jezera byla od středy 5. září do neděle 9. září určena hlavně evropskému srazu a rozdělovala se na tři stanoviště, mezi kterými jste se mohli ubytovat v kempech za cenu 13 Eur na noc. Vzhledem k tomu, že vstup na sraz byl zdarma tak 13 „éček“ za noc ve slušně zařízeném kempu nebylo nijak hrozných.




Většinu nablýskaných strojů tvořily zejména choppery a cruisery značky Harley Davidson, ale i motocykly japonské či evropské výroby byly k vidění na European Bike Week v hojném počtu. Stroje, na které jsme se však nejvíce těšili a které nás zaujaly nejvíce, byly nádherné stavby a customy světoznámých úpravců a designérských firem jako je Walz Hardcore, Orange County Choppers, Erbacher, Custom Chrome, Kodlin, Screaming Eagle a další.






Upraveným motorkám za mnohdy milionové částky a nejrůznějším doplňkům, kterými si motorkář mohl dokrášlit svoji mašinu, byla vyhrazena poměrně velká plocha s prodejními a výstavními stánky. Celý den se člověk mohl procházet a kochat se pohledem na krásné stroje a vychutnávat atmosféru obřího srazu.
V dalším ze stanovišť umývali vaše motocykly a nabízeli své služby lepé ženy ve spoře oděných oblečcích :o)


V centru dění situované prezentační ploše jsme navštívili „show-room“ Harley Davidson, kde si bez sebemenších problémů mohl návštěvník detailně prohlédnout nejnovější modely H-D motocyklů, usadit se na ně, osahat a vyzkoušet jak „padnou“ do ruky. Motorkáři, kteří vlastnili řidičské oprávnění na skupinu A déle než 1 rok a dali k dispozici své řidičské oprávnění k ověření, si zde mohli také bez jakéhokoliv poplatku vypůjčit některý z modelů Harley Davidson na demo jízdu, která vedla po vyznačené trase v délce dvaceti kilometrů. I my jsme této možnosti využili a svezli se na nejnovějších modelech typové řady custom od H-D.


Prodejní stánky přetékaly spoustou lákavých komodit pro motocyklovou veřejnost od kožených oděvů přes stříbro, doplňky na moto, až po monstrózní biomechanické sochy vyrobené ze součástek motocyklů, jejichž předlohou se staly legendární díla Vetřelce či Predátora, známého švýcarského výtvarníka a designéra H. R. Gigera. Tato část srazové plochy byla vybavena několika music stage s hudbou typu americký folk-rock, hrálo se na bubny a opodál zase pěli své písně revivalové formace. Občerstvení v americkém duchu nabízelo nejrůznější pochutiny včetně tradičního „hambáče s hranolkama“ nebo barbecue dobrot.




Co dodat na závěr? Kdo se vypraví na European Bike Week jistě nebude litovat ani cesty za nepříznivého počasí, protože stojí za to tuhle akci navštívit. Letos jsme se k Faak am See vypravili poprvé a příští rok tam jistě zavítáme opět.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist