globalmoto_unor




BMW Motorrad dny se nesly na vlně 100. výročí značky

Letošní dny BMW Motorrad se odehrály přímo pod Červenohorským sedlem a šlo nejen o nabitou akci, ale vlastně i oslavu. Berlínská značka totiž letos slaví rovných 100 let a je to právě stovka, která tento rok doprovází vše spojené s BMW. Rovnou polovinu – tedy padesátku – pak oslavil cestovatel Igor Brezovar, který byl jednou z hlavních hvězd programu.

Kapitoly článku

Program byl skrz celý víkend patřičně nabitý, největší zájem byl však logicky o ježdění. Počasí vyšlo perfektně a k teplotám, v nichž není ani vedro ani zima, se navíc přidala jedna z nejlepších silnic v České republice. BMW svůj tábor, tvořený třicítkou testovacích strojů, rozbilo ve Skiparku Filipovice, který je přímo v posledním „vracáku“ Červenohorského sedla na jeho severní straně.

A jezdit rozhodně bylo na čem. Návštěvníci se mohli posadit na kompletně celou modelovou paletu, sahající od třístovek, přes sportovní naháče, cestovní GéeSa, R NineT a cruisery R18, až po cestovní šestiválce řady K. Coby zpestření pak sloužilo několik Mini, včetně jednoho kabrioletu, a ti odvážnější se mohli se svojí nebo půjčenou motorkou vydat i do terénu. Teprve k večeru, když se všichni zúčastnění odebrali na večeři a večerní program, jsem mohl parkoviště testovacích strojů vyfotit pěkně pohromadě.

Slušná show se odehrávala nejen na pódiu, ale i pod ním. Zde se sypkému podkladu navzdory proháněl mistr republiky v trialu Martin Matějíček, a našel dokonce i dobrovolníky, kteří se od něj nechali přeskakovat.

Další část pátečního programu byla o něco komornější. Na pódium totiž dorazil cestovatel Igor Brezovar, který tentokrát pojal svoje povídání z cest trochu jinak. Nechal totiž lidi, aby se ho ptali, a neúnavně odpovídal na nejrůznější dotazy, z nichž některé byly i „na tělo“.

Příjemnou diskuzi proložil jen autogramiádou svojí nové knihy, a svojí přirozenou skromnost projevil, když se přítomných zeptal, jestli je ještě baví ho poslouchat. „Já hrozně nerad otravuju. Strašně rád budu odpovídat, ale až vás to přestane bavit, tak uděláme jinou párty.“ řekl Igor publiku a odměnou mu byl potlesk. Sobotní program pak patřil společné vyjížďce, soutěžím a tombole nebo koncertu skupiny Big Pappa.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist