husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha XJR1300 by Keino

Projekt Yamaha Yard Build pokračuje dalším zajímavou spoluprací. Tentokrát dostal důvěru japonský úpravce Keinosuke "Keino" Sasaki, jehož úkolem je postavit koncept na základě Yamahy XJR1300. Výsledek má odrážet filozofii Sport Heritage a hotový bude nejpozději v létě.

Z řady "Yard Built Specials" si můžeme připomenout práce známých customérských firem Deus Ex Machina a Wrenchmonkees, které pro Yamahu vloni upravovaly motocykly SR400 a XJR1300. Ty byly představeny na podzim v Miláně, a mohli jste je vidět také na letošní výstavě Motosalon. Nosným tématem celého projektu je heslo "motocykly inspirované minulostí a postavené pro budoucnost".

Klasický vzduchem chlazený čtyřválec Yamahy XJR1300 je pro japonského úpravce velkou výzvou, protože doposud pracoval výhradně s americkými vidlicovými dvouválci. Teď ho tedy čeká něco úplně nového, přičemž inspirací budou staré japonské superbiky.
"Rozhodli jsme se zvýraznit hlavně ten úžasný vzduchem chlazený motor. Klíčové komponenty jako je rám, nádrž a přední část budou upraveny tak, aby odrážely mojí představu klasických sportovních motocyklů Yamaha. Spojit dohromady retro prvky se značkou Yamaha, která je historicky spojená s motosportem, je pro mě jedinečná příležitost. Pokusím se také vnést do výsledku čistou krásu mechanického pohybu", vysvětluje Keino.
Spolupráce mezi úpravcem s přezdívkou Keino, který působí v New Yorku, a značkou Yamaha, je prý tak trochu osudovou záležitostí. "Považuju za velkou čest, že jsem byl přizván k tomuto projektu. Zvlášť když Yamaha vyrobila můj první motocykl, TY125".

Tak uvidíme, co se z tohohle setkání po letech vyvine. Pokud bude mít výsledek Keinovy práce patřičný ohlas, mohly by se kity na přestavbu dostat do prodeje, podobně jako u předchozích projektů Yard Build.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist