husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha MT-09 jako flat tracker

Dlouho jsme tu neměli práci francouzské školy a Yamaha FT-09 od AD Koncept je dobrou volbou k nápravě! Yamaha svojí „temnou stranou Japonska“ vhodila do ringu rukavici všem nadšencům do upravených motorek a přestavba FT-09 je další v řadě, postavená na základu od tří ladiček.

Začátek byl stejný jako téměř u každé přestavby. Všechno muselo dolů! Tedy všechno, co není nezbytně nutné k jízdě po hliněném flat trackovém oválu. Tříválcový naháč od Yamahy k podobné přestavbě přímo vybízí. Už v sériovém stavu disponuje sportovními rysy supermota a výkon zde není tak brutální, aby se nedal zvládnout i v lehkém terénu. Přesto je ho dost na pořádnou porci zábavy!

Ze sériové MT-09 tedy zmizely blinkry, které se ovšem v případě potřeby dají lehce namontovat zpět, světlomet nahradila číslová tabulka s malým světýlkem a samozřejmě nemůžeme počítat ani s držákem SPZ. Motorka dostala nové obutí od Continental, které na nás v kombinaci s bílými paprskovitými ráfky působí tak trochu jako ze stavebnice Lego.

Nová je také celá zadní část, kde přibyla trocha kapotáže, a bylo osazeno nové sedlo. Kryty kyvné vidlice a rámu jsou nyní z karbonu. Slušivý je i závodní výfuk, který se na flat track více hodí.

Celá motorka je vyvedena v retro Yamaha Racing kombinaci, žlutá barva s černými znaky. V podobném barevném stylu byly k mání i letošní výroční krosové modely, takže můžeme tento francouzský příspěvek brát jako součást oslav 60. výročí prvního motocyklu Yamaha.

Co Yamahu FT-09 říkáte? Vzali byste ji na hliněnou trať, nebo podle vás takové moderní stroje do světa flat tracku nepatří?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist