globalmoto_duben_nolan




Yamaha „Big Bear“ stála vzorem dalšímu kousku ze série Faster Sons

Série upravených motorek Faster Sons si připisuje další přírůstek, tentokrát z dílny stavitele Jeffa Palhegyio – velkého vyznavače závodních Yamah, který za dvacet let postavil nějakých sedmdesát motorek.

Jako základ pro svou stavbu, vybral tentokrát Jeff sériovou SCR950. Když se potom rozhodoval, kterým směrem se při stavbě vydat, padl mu do oka ještě jeden stroj. Jedná se o historickou Yamahu YDS3C Big Bear Scrambler, pocházející z roku 1966. Doutaktní dvěstěpadesátka byla zajímavá mimo jiné dvojicí výfuků, vytažených vysoko po obou stranách motorky, což je prvek, který se objevil i na upravené SCR950. Zajímavá jsou i výfuková kolena, obtočená okolo vidlicového dvouválce po obou stranách.

Několik dalších věcí bylo na motorce opticky zjednodušeno a přiblíženo více off-road stylu. Přední blatník těsně nad kolem zmizel, aby byl nahrazen menším, zvýšeným blatníkem, kterému dělá společnost ještě stylová brašnička na nářadí. Zjednodušené sedlo pro jednoho je pošito černou, prošívanou kůží, ve které jsou nastřelené kovové cvočky. Stejný vzor se objevuje i na hrazdě nových řídítek Renthal.

Vyplétaná kola byla obuta do pořádných terénních drapáků a zadní kolo je odpruženo nastavitelnými tlumiči Fox RC1 Podium. Přední světlo dostalo jiný držák, zato zadní držák SPZ zmizel a koncové světlo bylo nahrazeno jednoduchým malým světélkem. Co se motoru týče, kromě zmíněného výfukového systému se na něm objevil ještě přímý vzduchový filtr a zespod je agregát chráněn hliníkovým krytem.

Faktem je, že zase tolik nových prvků na motorce není, nicméně o to tady vůbec nejde. Celý program Faster Sons je totiž hlavně o tom, podpořit nadšence, kteří chtějí začít s úpravami motorek i přes skromný rozpočet. Některé díly ze stavby Jeffa Palhegyie se možná objeví jako originální příslušenství, prodávané přímo Yamahou.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist