yamaha_mt09




Wilkinson Honda CL360

Láska Wilkinsonových bratrů ke klasickým motocyklům, ale i ztráta dcery, majitele původní Hondy, zrodila stavbičku vycházející z modelu CL360.

Superstylová Honda CL360 je už v základu jeden z nejelegantnějších motocyklů své éry. Čtyři desítky let starý stroj je mimo dnešní moderní dobu a připraven pro jakéhokoliv kutila a jeho představivost. Stejně jako Steve Healey, který svojí Hondu miluje takovou jaká je, přesto požadoval ještě něco víc. Naštěstí je dlouholetý přítel bratrů Wilkinsonových. Pro Caseyho a Coreyho nebyl problém se s tím popasovat.

Talentovaní bratři, kteří žijí v Indianě kde mají i dílnu a designové studio, se se Stevem setkali poprvé během charitativní akci, na podporu léčby a výzkumu vzácné formy rakoviny u dětí. A to v době, kdy Anna, mladší dcera Steva na tuto nemoc podlehla. Steve řekl hochům ať upraví tento motocykl z roku 1975 jako by jej stavěli pro sebe, nic víc si nepřál.

Hoši se rozhodli, že se nebudou příliš vzdalovat od původní ergonomie původního modelu. Nechtěli se za každou cenu držet dnešního trendu, kdy motocykl je upravený takovým stylem, že už na něm nepoznáte jaký model byl základním výchozím bodem. " Jak bych to řekl,... sami jsme narozeni v sedmdesátých letech, takže víme jak je důležité nezapomínat na svůj původ, " říká Corey.

Motor byl ve skvělé kondici, takže se přešlo na kyvnou vidlici, která je téměř o pět centimetrů delší než původní. Doplňuje jej tlumič z Ducati Monster. Podsedlovka je taky komplet nová a to nejenom rám, ale i baterie, která je zde chytře schovaná. Původní přední blatník se rozřízl na dva kusy. Větší zůstal vpředu a zadní kousek se uchytil dozadu. Oba jsou pak zcela pochromované.

Populární styl scrambler donutil bratry nasadit pneumatiky se špunty Shinko SR241, kožené sedlo, motokrosová řídítka a drátěný kryt předního světlometu. Lehčí váha a větší stabilita prý donutí majitele víc blbnout i mimo asfalt, takže proto ty úpravy.

Nad přední světlometem na krytu jsou iniciály AH, jde o iniciály Stevovi dcery. Předání motocyklu pak proběhlo v dílně v den jejích narozenin. Kluci doufají, že motocykl bude alespoň malou záplatou na bolavou duši nad její ztrátou.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):
Motokatalog.cz



TOPlist