journeyman_brezen




Triumph Bonneville Essentia

Latinské slovo „essentia“ vyjadřovalo v antické filozofii podstatu, jádro věci. Pojďme se tedy podívat na podstatu této skvostné přestavby od designérské skupiny Officine GP Design.

Za touto velmi zdařilou přeměnou klasického Triumphu Bonneville stojí bratři Luca a Fabio Pozzatovi. Ti prokázali svoji schopnost přeměnit obyčejný produkční motocykl v opravdové umělecké dílo na projektu nazvaném Pathos, jehož základ tvoří MV Agusta Brutale 1090 R.
Essentia vznikla díky programu skupiny Officine GP Design s názvem „ONLY FOR YOU“. Cílem programu je přestavět zákazníkovi motocykl přesně podle jeho přání. Zájemci o služby designérů byli až doposud v naprosté většině muži. Teď tomu je ale jinak. Přestavbu si objednala žena s nevšedním jménem Stefania.
K přeměně motocyklu bylo využito mnoha luxusních materiálů. Za zmínku stojí především ocel, dřevo, hliník, kůže a bronz. Bratři Pozzatovi si dali na přestavbě velmi záležet, a tak její dokončení trvalo dlouhých šest měsíců.
Výsledný design stroje určují nízko posazené kožené sedlo, úzký plechový zadní blatník pokrytý palisandrovým dřevem a skvostný bronzovo-černý lesklý vícevrstvý lak. Nechybí drobnosti jako víčko nádrže Monza, koncové světlo ve starém stylu nebo mosazné logo Officine GP Design na bocích nádrže.
Kromě změn designu došlo i k technickým vylepšením motocyklu. Nové jsou ráfky Kineo, plovoucí kotoučové brzdy Brembo, přední vidlice HD, řetěz RK a příslušenství Rizoma.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):
Motokatalog.cz



TOPlist