globalmoto_duben_nolan




Tříkolka Victory Vision Crossbow Trike

Firma Lehman Trikes je v tříkolovém světě známým pojmem. Jejich přestavby luxusních cruiserů na tříkolky jsou velice kvalitní a působí uhlazeným dojmem sériové výroby. Na přestavby modelu Victory Vision je Lehman přímo specialista. Nabízí kit pro i pro model 2014, který ale jde namontovat i na starší ročníky.

Lehman Trikes přitom není na poli tříkolek žádným nováčkem. Zakladatel, John Lehman, postavil svou první tříkolku už v roce 1985. Tehdy šlo o přestavbu Hondy CB 900 z roku 1981 a jejím hlavním cílem byla bezpečnost pro vyjížďky s rodinou. Jeho prvotina vznikla téměř na koleni a tehdy John nemohl tušit, že položil základní kámen známé firmy. Zájem o tříkolky totiž rychle narůstal a John dokázal využít tehdejší mezery na trhu.
Victory Vision je sama o sobě robustní mašina a udělat z ní tříkolku se jednoduše nabízí. Kit od Lehmana disponuje skvěle řešeným odpružením, stabilitou nebo perfektní ovladatelností bez nutnosti použití zařízení na eliminaci bočních výkyvů. Pravdivost tvrzení by měla být ověřena více než 2,4 mil. kilometrů ujetých při testování.

Celý balíček nese název S.M.A.R.T. Perfomance, což je zkratka anglických slov Stability, Motorcycle suspension, Agility, Reliability a Testing. Poměrně výstižné charakteristiky. Kompletní tříkolka má hmotnost 538 kilogramů, což je oproti původnímu motocyklu nárůst o zhruba 150 kilo.
Zadní spirálovitá kola jsou pastvou pro oko a spíše než motocykl připomínají tuningová kola ze sporťáku. Brzdový systém je původní, avšak ABS je deaktivováno. Mezi volitelnou výbavu patří například výfuk s laděnou koncovkou, která bude do světa pouštět brutální zvuk.

Designově jde o velice zajímavou záležitost. Kit 2014 je k mání v bílé a vínové barvě a celková cena je v přepočtu zhruba za 310 tis. korun (vč. instalace). Lehman nabízí i kompletní přestavby s individuální cenovkou.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist