husqvarna_svartpilen_801_2




Tříkolka Rocket II - V8 a výkon 1000 koní

Strůjcem pekelné tříkolky s motorem z Dodge Challengeru je firma Blastolene Brothers, u které si ji objednal Tim "Frogman" Cotterill.

Tim Cotterill miluje tříkolky a už se nějakou dobu věnuje stavění těchto stále atypických vozidel. První tříkolku si postavil již před třiceti lety a jako pohonnou jednotku použil šestiválec z Hondy CBX1000.
Jeho sen o tříkolkách byl ale mnohem větší a hledal někoho, kdo by mu pomohl s realizací. Pomohla mu firma Blastolene Brothers, kde pracuje Randy Grubb a Michael Leeds. Základem všeho byl velký osmiválec HEMI o objemu 5,7 l, který pracuje např. v muscle caru Dodge Challenger. Motor byl na zakázku převrtán na 7,0 l, kompletně upraven a doplněn o kompresor BDS 8-71. Výsledkem je výkon neuvěřitelných 1 000 koní.
Celá tříkolka i s Timem za řídítky má hmotnost necelých 1 200 kg a dokáže uhánět rychlostí 260 km/h. Masivní síla motoru se přenáší na široká zadní kola přes třístupňovou automatickou převodovku.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Velká a silná tříkolka vyhrála v americké Grand National Roaster Show ocenění za "Nejlepší konstruktérský stroj" výstavy.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (82x):



TOPlist