yamaha_demo_tour




Suzuki Intruder se dočkala úpravy z Bulharska

Bulharská firma Vilner je pro většinu z nás motorkářů asi naprosto neznámá. Kreace této firmy se omezují téměř výhradně na auta a zahrnují někdy lepší, někdy horší designové úpravy. Jejich společným jmenovatelem je zejména kůže a vždy vcelku ojedinělé pojetí.

Tentokrát se ovšem Vilner vrhnul do světa motorek a výstupem je cruiser Suzuki Intruder M1500 z roku 2012, kterému byl vtisknut přinejmenším zvláštní a velmi ojedinělý design. Na motorce se snoubí vzhled klasického chopperu, tedy s hromadou vyleštěného chromu a leskle černými prvky, spolu s opotřebeným lakováním á la rat rod.Právě lak má připomínat měděné části s typickou, zelenkavou oxidací. Celkem šest vrstev laku tak bylo nanášeno jednak klasickým stříkáním, jednak i za použití speciálních štětců. Zda je výsledek povedený či nikoliv, a zda opravdu připomíná zoxidovanou měď, to nechám na každém. Za mě je výsledná podoba blíž spíše motorce, kterou nějaké nezbedné dítě počmáralo křídami na chodník.O něco povedenějšími prvky jsou kožené části. Kdo má rád kvalitní práci s kůží a dobrou rytinu, ten si zde přijde na své. Sedlo v přírodní barvě dostalo výrazné prošívání, motiv býčí lebky a nechybí ani část s rytinou, vystupující až na nádrž. Ze světa chopperů ze staré školy jsou silné kožené gripy svázané koženou tkanicí. Naopak více současným dojmem působí kola a středy brzdových kotoučů, vše zbarvené do sytě oranžové.

Zda je tato kreace Bulharů z Vilner vkusná či nikoliv, toť velká otázka. Některé zejména kožené prvky rozhodně nadchnou příznivce klasických cruiserů a chopperů, ale celkový vzhled, zahalený do „zoxidované mědi“ není dle mého zrovna povedenou záležitostí. Obrázek si však musí udělat každý sám.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist