husqvarna_svartpilen_801_2




Steampunkový Monster S2R

Žánr sci-fi, který popisuje společnost a technologie založené na páře jako hlavním zdroji energie, se promítá nejen do módy, ale poslední dobou také do světa motorek. Za příklad může posloužit třeba tahle přestavba z italské dílny Customcreations.

Ne že by snad tenhle Monster S2R z roku 2004 jezdil na uhlí a odfukoval páru jako lokomotiva. Pohání ho originální dvouválec o objemu 800 ccm s desmodromickým rozvodem, uložený v příhradovém rámu s jednostrannou zadní kyvkou. Jeho majitel však nechtěl mít jen tak nějaký café racer, a tak si u Danila Bielly z firmy Customcreation objednal něco speciálního. Objednávka zněla přesně v duchu steampunkových pravidel: použijte hodně mozazných detailů, vyhoďte veškerý plast a přidejte pár technických prvků jako z verneovky.

Na rámu tedy stačilo udělat pád drobných úprav kvůli uchycení kapotáže a nádrže, ručně vyrobených z 2mm hliníkového plechu. Všechny komponenty podvozku zůstaly v původní podobě. Tlumiče a brzdy pro S2R si totiž Ducati kdysi vypůjčila z top modelu S4R, a nenechala tak moc prostoru pro zlepšení.  

Danilo Biello se přesto mohl během osmi měsíců - tak dlouho celá přestavba trvala - dostatečně realizovat. Kromě zmíněné závodní kapotáže, nádrže a zadní krovky vyrobil na koleně také přední blatník, unikátní přední světlomet a také zadní lampu s motivem mřížky. Na něj navazuje prošívání zakázkového sedla. Podobně se na motorce opakuje motiv žebrování, použitý jednak nad zadním světlem, a pak na kapličce na nádrži, která nasává vzduch do airboxu.

Z Danilova ponku pochází také téměř kompletní výstroj řídítek - ovládací prvky, nádobky a závažíčka. Přístrojovou desku vyrobenou rovněž na zakázku vyplnil tachometr Motogadget, zatímco jiné detaily pochází přímo z nabídky Customcreations. Na přestavbě se podílela ještě lakovna  Massima Fogliazzy a sedlářství AT Upholstery. Tak co říkáte na výsledek?

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1.5 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kawajírák přispěl 0.5 Kč
Thiacomo přispěl 0.5 Kč
Homeless přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz



TOPlist