globalmoto_duben_nolan




Spirit of the Seventies Daytona 675

Britská custom dílna Spirit of the Seventies je známá pro nezaměnitelný retro nádech, který čiší z každé jejich přestavby. Je jedno, jestli si vezmou do parády starou mašinu nebo novotou se blyštící kočičku. Retro zvládnou udělat z čehokoliv a jejich Triumph Daytona 675 to jen potvrzuje.

Majitel motorky, jistý pan Alex, měl svoji Daytonu vyladěnou na závody, ale jak už to tak bývá, přišla žena a řekla rázné „DOST“. Takže z čistokrevné závodničky se opět musela stát motorka pro běžné použití. Aby to nebylo příliš tuctové, rozhodl se, že motorku svěří do zkušených rukou machrů z Spirit of the Seventies. Požadavek byl jednoduchý – chtěl mít „něco jiného“.
Kev Taggart a Tim Rogers z výše zmiňované dílny se při stavbě rozhodli ponechat závodní look, ovšem posunout ho o pár let zpátky, kdy byla na výsluní královská třída 500 ccm. Oválné tvary a plynulé linie byly tehdy v módě. Kapotáž a přední maska jsou ručně vyrobeny Ianem Pitneyem, který se specializuje hlavně na auta.
Svůj podíl na designu motocyklu má také další anglická firma Skidmarx, od které přibyly některé speciální díly. Také sedlo je speciálně vyrobeno pouze pro tento jeden kousek. Kapitolou samou o sobě je nátěr, na kterém spolupracovali hned dva designéři.
Výfuk byl sveden do jedné koncovky, která je samozřejmě také na zakázku a jako takovou novodobou vychytávku můžeme zmínit bezklíčkové zapalování. Bez povšimnutí nemohly zůstat tlumiče. Ty byly přenastaveny pro běžné použití na ulicích a cestách. Dalším „gadgetem“ jsou 4 oka okolo světlometu. Neslouží pouze na okrasu – jsou to otvory sání!
Takže pan Alex má pořád krásnou závodničku, za kterou se teď ale otočí desetkrát víc lidí než předtím! Snad bude spokojená i jeho nastávající…

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist