journeyman_brezen




Rolls Royce na dvou kolech

Když se do společného díla pustí takové firmy, jako je dánský výrobce luxusních motocyklů Lauge Jensen a britské studio Kahn Design, nemůže z toho vzniknout žádná tuctovka. Design motorky jako celku není nijak převratný, ale při detailnějším pohledu narazíte na samé lahůdky.

U značky Lauge Jensen se zrovna nemusíte bát, že byste stejnou motorku potkávali obden na ulici. Protože se jedná v podstatě o zakázkovou výrobu, každý kus je doslova originál ušitý na míru podle představ klienta. Majitel a zakladatel firmy Uffe Lauge navíc občas přijde s nějakým šíleným nápadem, jako třeba naposledy vloni na podzim, kdy nechal model Golgfinger pozlatit 24karátovým zlatem a osázet 250 diamanty. Tentokrát oslovil britské studio Kahn Design, které se věnuje hlavně luxusním úpravám drahých aut, a s jednostopým vozidlem mělo premiéru. Posuďte sami, jak se s novou výzvou popasovali.
V-twin s objemem 1 792 ccm rozpeláší motorku z nuly na stovku za 4 vteřiny, maximální udávaná rychlost atakuje hranici 250 km/h. Lauge se rád chlubí také tím, že jeho motocykly plní normu EURO-4 a šetří životní prostředí nízkou spotřebou. Udávané hodnotě 4,4 litru na 100 km ale stejně moc nevěříme.
Kdybyste tuhle přehlídku luxusu chtěli vidět na vlastní oči, zastavte se v galerii A. Kahn Design Boutique na adrese 385/389 Kings Road, Chelsea. A pokud uvažujete o koupi, tak si pospěšte: v limitované edici bylo vyrobeno jenom deset kousků. Cenu bohužel neznáme, ale určitě bude vyšší než u základního modelu, za který si Lauge Jensen účtuje v přepočtu zhruba 1,4 milionu korun.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist