husqvarna_svartpilen_801_2




Rev´it number 95

Jak ještě víc poladit bestii KTM 950 Super Enduro? No přece zapojit pohon předního kola a nasadit mohutnou nádrž.

Poladit naháče nebo cruisera můžete několika způsoby a vždy záleží na tom co upřednostňujete a jaké jsou vaše možnosti. Někde něco uříznout, nahodit pěknej lak a průměrné komponenty nahradit značkovými. Tak dostane lepší vzhled a někdy i lepší jízdní vlastnosti. Ale jak poladit enduro aby byl majitel spokojený? Airbrushem asi těžko.
Co takhle zapojit do tahu i přední kolo? To by se v terénu mohlo hodit. Mašina KTM 950 Super Enduro je sice universál a zvládne jak silnici tak terén, ale pohon obou kol by mohl ještě o něco zvýšit ambice v nepřístupném prostřední. Gebrandt Aarts ze společnosti Rev´it přesně takto přemýšlel a spojil se s inženýrem Chrisem Cosentino a Scottem Kolbem, který staví závodní stroje a sám závodí.
Systém je funkční díky přídavným ozubeným kolům přes řetěz na vřeteník kde jde síla přes dvojici hřídelí. Přední kolo se zapojí při 80 procentech rychlosti zadního kola, tím se zabránilo zbytečnému kroutícímu momentu, který má vliv na řízení. Pokud zadní kolo začne prokluzovat, přední kolo se díky mechanismu začne pootáčet dokud se zadní kolo opět nechytne. Toto však není jediná technická odlišnost. Motocykl se dočkal i nového speciálně upraveného rámu aby byl schopen pojmout obřích 45 litrů paliva.
Motor se dočkal nového systému vstřikování Keihin FCR 41 mm. Výfukový systém je naladěn speciálně pro tento motor s novým vstřikováním a na konci dostal výrazné nerezové megafony. Ráfky o průměru devatenáct palců vpředu a sedmnáct vzadu jsou od Excelu a komplet brzdy od Moto-Master. Papuče jsou osvědčené Continental TKC80. Předělat motocykl zabralo čtyři měsíce intenzivní práce a nezapomnělo se ani na lehčí baterii a přední i zadní LEDkový světlomet. Číslovka 95 v názvu informuje o datu počátku založení firmy Rev´it, prodejce motocyklového oblečení.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist