globalmoto_duben_nolan




Radical Ducati RAD 02 Corsa EVO

Možná vám tento stroj vzdáleně připomíná některou Ducati, ale ne, jedná se o kompletně novou stavbu z dílny španělské firmy Radical Ducati.

Duchovním otcem mašiny je španělský designér Carlos Beltran, který se s firmou Radical Ducati domluvil na realizaci. Základem stavby RAD 02 Corsa EVO je příhradový rám - věrná kopie rámu ze superbiku 1198 jen s tím rozdílem, že místo vysokopevnostních ocelových trubek byl použit mnohem lehčí hliník.
Srdcem motorky není dvouválec z 1198, jak mnozí z vás jistě čekali, ale jedná se o tříventilový motor ze sportovně-cestovní ST3, který disponuje výkonem 107 koní a točivý moment je 98 Nm. Překopaný výfuk je z produkce firmy MASS, odpružení dodal Öhlins, radiální brzdy jsou od Bremba.
Barevné provedení kapot dodala firma Dragon TT studio. Na motocyklu je celá řada karbonových doplňků, otevřená suchá spojka a plno dalších vychytávek. Verze EVO je nástupcem RAD 02 Corsa a je určena pro létání na okruhu (chybějící držák RZ, absence zrcátek, pneumatiky typu slick atd.) Hlavní předností motocyklu je suchá hmotnost jen 130 kg.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist