globalmoto_duben_nolan




Radical Ducati Pata Negra

Firma Radical Ducati před nedávnem představila další sportovní motocykl Pata Negra. Tentokrát se jedná o typičtější produkt španělského úpravce, než jsme představovali minule - Ducati s hliníkovým rámem a karbonovými díly.

Možná se někteří zalekli, kam Radical Ducati směřuje, když jejich posledním výtvorem byl Dirt-RAD, upravená Yamaha XT 600 z roku 1989 ve stylu endura a scrambleru. Aby španělské firmě z Madridu neklesl zájem fanoušků, do 14 dnů se na scéně objevila další přestavba motocyklu Ducati se jménem Pata Negra.
Přestavba Pata Negra je evolucí staršího motocyklu RAD 02 Montjuich. Základem Pata Negry je hliníkový příhradový rám a zadní kyvka je také z hliníkových trubek. O odpružení se starají komponenty od K service - vpředu je plně nastavitelná obrácená vidlice s průměrem trubek 43 mm, vzadu je centrální tlumící jednotka. Brzdový systém snad poprvé není od Bremba, ale od konkurenční firmy Discacciati - na předním kole jsou dva disky s čtyřpístkovými radiálními třmeny, vzadu je jeden menší kotouč. Přední maska (kromě plexiskla), nádrž, oba blatníčky, kryt otevřené anti-hoppingové spojky a pár dalších doplňků jsou z uhlíkových vláken.
Základem celého motocyklu ale stále zůstává vidlicový dvouválec o objemu 1100 ccm, původem z Ducati Multistrada, ale má řadu úprav: je zde nová řídící jednotka s modifikovanými vstřikovacími mapami, vyměněné filtry a kompletně nový výfukový systém s laděným tlumičem Spark.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist