husqvarna_svartpilen_801_2




Radical Ducati Dirt-RAD

Fanoušci značky Yamaha a rebelské jízdy po venkově asi zajásají - je tu Dirt-RAD, mašina někde na pomezí endura a scrambleru.

Dříve či později k tomu stejně muselo dojít. Pepo Rosell a Reyes Ramon, majitelé společnosti Radical Ducati, odložili lehce stranou jejich vášeň pro italské motocykly z důvodu rozšíření nabídky o další segment - japonské stroje. Postupně se jejich středem zájmu staly motocykly za "Země vycházejícího slunce" z 80. a 90. let minulého století. Výsledkem nakonec je Dirt-RAD, mašina někde na pomezí endura a scrambleru.
Základem motocyklu je Yamaha XT 600 z roku 1989, ale původní rám byl řádně přepracován. O odpružení se stará teleskopická vidlice z Yamahy FZR600 vpředu, vzadu je klasická kyvka s centrální tlumící jednotkou Hagoon. Pohonnou jednotkou je vzduchem chlazený jednoválec s nově kovanou hlavou, modifikovaným sáním a kompletně změněným výfukovým systémem.
Velká 18palcová kola s drátěným výpletem jsou obuta do balonových pneumatik Pirelli Skorpion. Brzdový systém je částečně převzat z Ducati Monster S4R a nádrž je původem z Ducati 250 ze 70. let 20. století. Z drobností můžeme jmenovat například nová řídítka, páčky Rizoma, hliníkový chránič řetězu z Ducati 916 nebo karbonové blatníčky vpředu i vzadu.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):
Motokatalog.cz



TOPlist