husqvarna_svartpilen_801_2




Prodejce příslušenství Louis slaví 80 let přestavbou Indiana

Pokud vybudujete firmu, která se dožije 80 let fungování, je to pochopitelně důvod k oslavám. Je-li navíc tato firma spjata s motorkami, stejně jako německý prodejce motopříslušenství Louis, může mít ona oslava třeba formu parádní přestavby. A Indian přestavený na kafáč Engina parádní rozhodně je.

Kapitoly článku

Engina, jejíž název je pochopitelně odvozen od slova engine – motor, vznikla v druhé polovině loňského roku a okamžitě sklidila ovace všude, kam přijela. Vůbec poprvé se Louis se svojí Enginou objevil na akci Glemseck 101, kde si stroj dokonce zazávodil v závodě Clash of Legends.

Následovaly srazy a akce v Abu Dhabi, v Dortmundu, v Berlíně, ve Veroně nebo ve švýcarském Curychu. Z každého města si Engina vždy odvezla alespoň jednu trofej, zpravidla potom udílenou v kategorii „nejlepší stavba“ a v dalších podobných.

Konstrukce motorky, za jejímž návrhem stojí tým nadšenců přímo z Louis, se točí okolo ohromného motoru. Vzduchem chlazený dvouválec Thunder Stroke 111 o objemu 1,8 litru má správně retro design, spoustu chromovaných prvků a v zásadě okolo něj je ovinut lehký rám z ocelových trubek.
Motor samotný navíc doznal mnoha úprav. Ostré vačky, jiné sání, upravené hlavy a vylepšené mapování stojí za výkonem 125 koní, zatímco zakázkový výfuk stojí za patřičnou zvukovou kulisu.

Pochopitelně se nešetřilo ani na šasi a dalších komponentech. O tlumení se starají vidlice a zadní tlumič Wilbers, na obou kolech brzdí brzdy Brembo a celá motorka stojí na zakázkových ráfcích Kineo. Brýle vidlic dodala společnost Alpha Racing a těsně pod nimi jsou uchycena řídítka Gilles.Na lakovaných dílech, tedy na ručně vyrobené nádrži, masce a podsedlové části, se objevuje minimalistický airbrush v barvách Indianu a Louis, využívající mimo jiné i motivu ptačích per.

Louis míní se svým kafáčem i nadále objíždět nejrůznější akce v rámci Evropy a lze docela dobře předpokládat, že se trofeje budou i nadále množit. Engina je totiž moc pěkně provedená záležitost.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist