husqvarna_svartpilen_801_2




Poslední vítěz Bitvy králů pochází z Mexika

A je hotovo. Po šesti letech známe úplně posledního vítěze customizérské soutěže autorizovaných dealerů Harley-Davidson, nazvané Battle of the Kings. Tento poslední ročník nesl příznačné označení King of Kings, neboť se v něm utkali pouze vítězové předchozích kol. Tady jsou výsledky.

Tenhle závěrečný ročník byl unikátní vlastně vším. Tentokrát se přestavovaly pouze Sportstery, ovšem nebyl nikterak omezený rozpočet a zúčastnit se mohli akorát ti dealeři, kteří v předchozích pěti ročnících zvítězili ve svém regionálním kole. Celkem se výzvě postavilo 15 dealerů z 11 různých zemí, přičemž z našeho středoevropského regionu se do finální bitvy pustili Poláci ze Štětína, bohužel bez úspěchu. Vy jste se na všechny nominované stroje mohli podívat v našem článku a případně hlasovat na oficiálním webu soutěže. Nakonec se sešlo 50 000 hlasů veřejnosti z celého světa a jako vítěz z toho vzešel Harley-Davidson Querétaro z Mexika. Toto dealerství se do soutěže přihlásilo s dílem nazvaným Apex Predator, postaveným na bázi Sportsteru Roadster. Tým přistoupil k designu stavby pod heslem „Born to attack without a challenge.  Born to live without rival“ a soustředil se na vytvoření agresivního a neotřelého vzhledu. Technické umění dealerství Querétaro zvláště vyniká na ručně vyrobených výfucích 2-1-2 s koncovkami pod sedlem v kombinaci s odlehčenou zadní částí. Výrazně silnější jsou přední brzdy, obrácená přední vidlice je Showa BPF. Čistá a jednoduchá přední část využívá světlomet LED Daymaker z modelu Breakout, linie motocyklu a design podporuje i nenápadný plochý přístrojový panel TFT. Motocykl také obsahuje řadu ručně vyrobených ovladačů, které ladí s ručně šitým sedlem z Alcantary. Mezi další prvky patří zdvojené sání, které jasně prozrazuje charakter stroje. Zelená barva Sterling Green s práškovou povrchovou úpravou posiluje luxusní dojem finálního výtvoru.

Druhým v pořadí je motocykl Gryps postavený dealerstvím Harley-Davidson v řeckých Aténách opět na základu modelu Roadster. To jméno je jen zkomolenina pro gryfa, tedy mýtické zvíře kombinující lva a orla.

Speciální ocenění získal motocykl Emperor z německého dealerství Harley-Davidson Thunderbike, který se nejvíce líbil v továrně a stal se tak držitelem ceny H-D Styling Team Pick od Brada Richardse, viceprezidenta oddělení stylingu a designu v Harley-Davidson Motor Company.

 

Jon Bekefy, generální manager pro Global Brand Marketing ve společnosti Harley-Davidson Motor Company, poblahopřál vítězům: „King of Kings 2020 je skvělým příspěvkem na oslavu výročí této legendární platformy a na oslavu talentu a kultury, kterou dealeři Harley-Davidson každodenně nabízejí zákazníkům. Stavba z Querétaro Harley-Davidson Apex Predator je perfektní ukázka možností a všestrannosti řady Sportster. Choppery, bobbery, café-racery a race-tracky, to vše dokáže Sportster vyjádřit a obohatit tak motocyklovou komunitu.“ Tak sbohem, Bitvo králů, bude se nám stýskat.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Cifa přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist