husqvarna_svartpilen_801_2




Nová motorka do seriálu The Walking Dead

Někteří z vás možná sledují seriál The Walking Dead, který v současnosti běží na americkém kanálu AMC. V našich končinách jej zprostředkovává Prima Cool a jedná se o seriál na v současnosti oblíbené téma zombie apokalypsy, která postihla celý svět.

Ve skupině přeživších, kterou můžeme již několik sérií sledovat, nachází se i tvrďák jménem Daryl Dixon, jehož nepostradatelným doplňkem během celého seriálu se stala motorka. A protože pořádný chlap potřebuje pořádnou motorku, oslovili producenti seriálu firmu Classified Moto, aby postavila hned dvě stejné motorky, které budou v seriálu vystupovat.
Požadavky byly zadány jasně. Motorky musí nejen autenticky vypadat (a protože probíhá zombie apokalypsa, na pozlátko se nehraje), ale musí spolehlivě fungovat, jezdit, brzdit a zkrátka dělat to, co se od nich očekává. Hoši tedy koupili dvě Hondy CB750 Nighthawk z roku 1992 a začali tvořit. Kompletně celý předek letěl do koše a nahradily ho obrácené vidlice, propůjčené z Yamahy R6 včetně kola a brzd. Ani zadek nepřišel zkrátka, a přestože se zde zachovalo originální kolo v originální kyvce, přibyl pár progresivních tlumičů pro co nejlepší jízdní vlastnosti. Obě motorky obouvají terénní pneumatiky Kenda Big Block jednak proto, že dobře fungují v terénu, a taky proto, že prostě dobře vypadají.
Následovalo odstrojování, lakování a celkově dodávání drsného, dobitého a opotřebovaného vzhledu. Vše je plně funkční, a například baterku pod sedlem nahradil malý li-ion akumulátor, aby se na jejím místě mohla zabydlet použitá vojenská brašna. Za zády řidiče se zase nachází držák na kuši – typickou to zbraň Daryla Dixona. Hodně času zabralo lakování, kdy byla na všech kovových částech vytvořena textura s orezlými cákanci.
Poprvé uvidíme motorku v episodách šesté série, která by se měla začít vysílat v říjnu letošního roku.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):
Motokatalog.cz



TOPlist