yamaha_demo_tour




MV Agusta Brutale 800 v přestavbě od Officine GP Design

Na akci Motor Bike Show 2016, které se konala v italské Veroně, byl představen radikální show bike s názvem Motul Onirika 2853. Motocykl je zaměřen především jako showbike a v budoucnu možná skončí v nějaké soukromé sbírce jednostopých strojů.

Na svědomí má tuhle stavbu italská dílna Officine GP Design, kterou vedou dva bratři Luca a Fabio Pozzato. Italové jsou mistři líbivého designu, ale tentokrát možná přece jen kapánek ustřelili. Motorka vznikla na objednávku známého dodavatele olejů, firmy Motul, a bude dražena v aukci, jejíž výdělek půjde na charitu. Konkrétně se bude jednat o podporu sociálně slabých dětí pod záštitou nadace Motul Corazón.

Název Onirika má původ v italském slově onirica, což znamená sen. Tohle opravdu mohlo někoho napadnout pouze ve snu. Nebo v noční můře? Číselné označení je pak složeno z letopočtu 1853, kdy byla založena firma Motul, a číslovky 1 000, která vyjadřuje trvalost či sílu (např. označení „tisícileté impérium“).

Když už tedy víme, kdo motorku postavil, proč ji postavil a co znamená její jméno, pojďme se Onirice podívat pod sukně. Základem je MV Agusta Brutale 800, z té ale zbyl pouze tříválcový motor a rám. Zbytek je na zakázku, speciálně pro tuto stavbu. Celkové vyznění sice ctí linie MV Agusty, ovšem posouvá je do zcela jiného rámce.

Barevná kombinace černé, šedé a bronzové je velice decentní. Kde se ale tvůrci nedrželi zkrátka, bylo například sedlo. Kdo se na něj posadí a rozjede se, bude toho hořce litovat. Další zajímavostí je např. extra tlustá výplň středu zadního kola, kde se schovává brzdový kotouč, nebo dvojice hranatých světlometů.

Jak už ale bylo řečeno, jedná se o show bike, motorku, která opravdovou silnici uvidí pouze z nákladového prostoru auta, které ji bude převážet. Opravdu by nás zajímalo, za kolik se Motul Onirika 2853 vydraží. Přihodili byste?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist