husqvarna_svartpilen_801_2




Motorka ze zlata za 17 mil. korun

Pokud jste se právě stali výhercem jackpotu Sazky a díky tomu jste dočasně přišli o rozum, mohl by vás tenhle stoj opravdu zajímat. Motorka od dánského výrobce Lauge Jensen je k mání ve zlatém vydání, které zdobí i pár stovek diamantů.

Lauge Jensen, to je značka z Dánska, která se specializuje na luxusní custom choppery od roku 2004. V nabídce je sice pouze jeden model, ale žádný kus není stejný. Každá motorka je ručně vyrobená a finální vzhled si určí sám zákazník. Už tak povedenou základní linii motocyklu si tedy můžete upravit podle svého vkusu a finančních možností.
Tento model je pokryt 24karátovým zlatem a najdeme zde také stovky malých diamantů. Zlato je všude, dokonce i na výfuku. Je tedy jasné, že tohle je jen show bike, protože po nastartování a zahřátí výfukových svodů by na zem odkapávalo čisté zlato. Přesto, jezdit se na tom určitě dá, tedy až po výměně výfuku za originál.
Motor je V-twin od S&S s objemem 1 792 ccm, který nese několik úprav, ale hlavně: plní normu EURO-4, což se u tak velkého motoru jen tak nevidí. Téměř každou součástku sám navrhnul a vyrobil zakladatel Uffe Lauge Jensen, který je v Dánsku považován za opravdového hrdinu mezi staviteli motorek.
Základní cena motorky Lauge Jensen začíná na 44 500 librách, což je asi 1 357 000 korun. Už od startu nejde o levnou záležitost. Uffe je možná génius a produkuje opravdu jedinečné motocykly, ale na druhou stranu je tak trochu blázen. Jedna věc je vyrábět luxusní motorku za cenu převyšující milión, ale pokrýt ji celou zlatem a diamanty tak, že cenovka stoupne na 550 000 liber (asi 16,7 miliónů)? Na druhou stranu, jak známe zakázky od šejků z Emirátů, možná se po tomto speciálním drahém kousku jen zapráší…

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist