yamaha_tenere_duben




Morsus: výkladní skříň značky Akrapovič

Okolnosti vzniku tohoto zajímavého stroje jsou unikátní stejně jako samotný show-bike. Morsus totiž vznikl na objednávku světoznámého výrobce výfuků, který chtěl jeho prostřednictví prezentovat světu nový druh titanových výfuků pro customy a stavby.

Jak jsme vás nedávno informovali, firma Akrapovič oslavila své 20. výročí od založení. Svoji nabídku laděných výfuků neustále rozšiřuje a zabrousila i do kategorie chopperů, criuserů, přestaveb a staveb motocyklů. Letos na jaře proto vznikl speciální showbike Morsus, na kterém firma Akrapovič prezentuje nové titanové laďáky pro tento segment motorek.
Za projektem Morsus stojí slovinský specialista na stavby motocyklu, firma Dreamachine Motorcycles. Základem stroje je obří V-Twin od firmy S&S o objemu 1 852 ccm. Vzduchem chlazená pohonná jednotka má karburátor, dva ventily na válec a výkon 114 koní. Agregát spolupracuje s 6stupňovou převodovkou a síla motoru se na zadní kolo přenáší pomocí ozubeného řemene a řetězu. Odpovídající zvukovou kulisu zajišťují zmiňované laďáky od Akrapoviče.
Ve výbavě jsou kvalitní komponenty, jako např. sportovní obrácená vidlice Showa s průměrem trubek 43 mm nebo brzdový systém Tokico s radiálními čtyřpístkovými třmeny. Plná kola o rozměrech 120/50 mají průměr 26 palců a jsou z hliníku a uhlíkových vláken. Agresivní design stavby Morsus podtrhují špičaté komponenty, jako je zakončení sedla, zadní vidlice nebo zrcátka, která mají připomínat tvar loga firmy Akrapovič.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist