globalmoto_duben_nolan




KTM LC8 special Racer od Spirit of the Seventies

„Mám čistokrevnou silnici ze základů cesťáka!“ Kdyby vám někdo řekl podobnou větu, asi byste si klepali na čelo. Ovšem anglická firma Spirit of the Seventies má ráda neobvyklé přestavby a grafická studie LC8 special Racer z jejich dílny je toho důkazem.

Ve firmě založené v Kentu mají zkušenosti se stavbou motocyklů různých stylů přes „cafe racer“, „scrambler“ nebo „flat track“. Svoji práci milují a dávají do ní svoje srdce. Je ale jasné, že každá stavba musí být trochu retro a zachovávat „ducha sedmdesátek“.

Za studií LC8 special Racer stojí spolumajitelé firmy, pan Kevin Taggart a Tim Rogers, kteří spolu sdílejí vášeň pro dvě kola a přesvědčení, že pouze staré „old school“ motorky mohou poskytnout ono nervózní chvění v podbřišku.
Dříve vlastnili moderní stroje, ale po čase se rozhodli dát moderním bikům trochu toho unikátního a hrubého rázu jejich starších předchůdců. Mezi jejich přestavěné motocykly se řadí například Daytona 675, Scrambler a Bonneville od Triumphu, Ducati 749R nebo také Kawasaki W800. Tito dva nadšenci ale neohrnou nos ani nad staršími modely jako XS 650 od Yamahy, VT500 od Hondy a další.
Jak se zdá, jejich aktuální studie bude jejich dalších projektem. Pan Taggart sám vlastnil několik starších KTM, jako třeba 950 SMR, a rád se pustí do této přestavby. Pro projekt KTM LC8 special Racer totiž plánuje použít kapalinou chlazený dvouválec běžné LC8 (známe z modelů Adventure nebo SuperDuke) a usadit ho do krásného trubkového rámu v oranžové nebo červené barvě.
Doufejme, že se tohoto skvostu dočkáme brzy na živo! Zatím je vše, bohužel, jen ve fázi projektu a vizí a nevíme tedy, jestli se pánové ze Spirit of the Seventies opravdu pustí do práce na LC8 special Racer či nikoliv.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz



TOPlist