husqvarna_svartpilen_801_2




KTM 640 jako FMW Coito

KTM 640 LC4 je v dnešní době už dost za zenitem, ale i zde se skrývá potenciál pro povedenou přestavbu. Jak opravdu stylově proměnit tohle rakouské obstarožní endurko nám ukázali Italové z dílny FMW Motorcycles, navrch přidali název se sexuálním podtextem a orgie mohou začít!

Za zkratkou FMW se skrývá Fugar Metal Works a to napovídá, na co se tato dílna vedená Lorenzem Fuagrolim specializuje. Takže sbohem ošklivé plasty z Rakouska! KTM 640 dostala kompletní redesign vytvořený z plechu a železa. Většina customizérů na své projekty přidává součástky z jiných motocyklů, ale Lorenzo si vyrobil vlastní. Jde tedy o opravdový originál, který se nesnaží nic a nikoho napodobovat.
KTM prošla důkladnou odlehčovací kůrou pod vedením specialisty z FMW Motorcycles. Co je nejdůležitější – téměř celé oplechování je jedna velká nádrž! Benzín máte před sebou, pod sebou i za sebou, není pochyb, že se sem vejde o dost víc paliva než do původní nádrže. Otvor do nádrže pro tankování je za sedlem.
Přední světlomet dostal podobu retro obdélníku umístěného v povedené masce, která má za úkol usměrňovat proudění větru. Značné úpravy prodělal i rám, který dává novému stroji o dost lepší optický design. Netradiční je výfuk a sedlo je samozřejmě také nové. Všechno vyrobeno v FMW Motorcycles.
Motorka dostala přídomek Coito, což tak trochu hraničí s erotikou, navíc v kombinaci se sexy červenou barvou a černými doplňky… No, ať tak či onak, FMW Coito se nám líbí a jde o opravdový originál. Motorka byla vyrobena na zakázku pro nejmenovaného zákazníka, takže je docela možné, že ji pár náhodných kolemjdoucích uvidí někde na ulici.

Když se Lorenzo Fuagroli pokoušel popsat jejich výtvor, tak pronesl: „Vytvořeno z odpadu, šité na míru, nejen speciální, ale přímo jedinečné!“ Co na to říkáte?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist