globalmoto_duben_nolan




Kawasaki Kamikaze od TGS Motorcycles

Tobias Guckel je jedním z nejznámějších německých úpravců motorek. Jeho dílna TGS Motorcycles byla v bavorském městečku Rappenhof otevřena v roce 1998 místo benzínky, která patřila Guckelově rodině. Tenhle příběh si je v lecčems podobný se začátky italského stavitele jménem Nicola Martini, ale Tobisasův styl je úplně jiný. To ostatně dokazuje legandární dvoutaktní Kawasaki ze sedmdesátých let v jeho podání.

Tobias se přestavbám věnuje už 25 let - začal ještě před založením svojí firmy TGS Motorcycles. Jeho záběr je hodně široký: od úprav Harleyů až po restaurování vetaránů. Jeho posledním počinem je stavba s názvem Kamikaze, která vznikla spojením motoru a podvozku dvou motorek zapsaných v dějinách tučným písmem.
Hnací agregát pochází z Kawasaki  500 H1, známé také jako Mach III. Tobias tenhle model mimochodem dobře zná z několika předchozích renovací. Jedná se o dvoutaktní tříválec, kterému přidal pár koní karburátor Mikuni VM34 (místo původního 30mm). Výfuk dodala další známá italská firma Jolly Motorcycles, fungující už od roku 1978. Ta má dodnes v nabídce kompletní výfukový systém se dvěma koncovkami na pravé straně a jednou vlevo, původně určený pro silnější model 750 H2 alias Mach IV.
Podvozek nikdy nebyl silnou stránkou těchto motorek, proto se Tobias rozhodl použít "trochu" modernější komponenty: vidlice, kyvka, brzdy a kola pochází ze Suzuki GSX- R1100. Také dost old-schoolová záležitost, ale pořád o dost mladší než Mach. Dalšího zlepšení jízdních vlastností Tobias dosáhl zesílením rámu a použitím kovaných můstků vidlic. Sedmnáctipalcové ráfky nakonec obul do soudobých pneumatik Michelin Pilot 2 .
Pokud jde o design, původní nádrž je nalakovaná v dobových barvách a stejně tak i logotyp nápisu Kamikaze odpovídá fontu, který Kawasaki používala koncem šedesátých let . Sedlo vlastní výroby dotváří spolu s malým kulatým světýlkem v zadní kapotě závodní look tohoto povedeného café-raceru.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist