journeyman_brezen




JMR Customs CX500 Racer

Staré klasické motorky jsou častým terčem nejrůznějších customizérů a CX500 je určitě jedna z velmi oblíbených. Proto je těžké přicházet pokaždé s něčím novým a novým. Josh Mott a jeho JMR Customs ale postavil něco, za co se určitě nemusí stydět. Stavba nese název Honda CX500 Racer.

Josh má v oblibě staré Hondy, které de facto sbírá na vrakovišti a od základu je postaví podle svého. Také rád jezdí Flat Track, sem tam zaběhne i k jiným terénním závodům, takže není divu, že se jeho koníček občas promítne i do designu jeho staveb.
Podobně tomu bylo i u CX 500 Racer. Starou Hondu nejdřív kompletně rozebral, renovoval potřebné díly a poté přišla na řadu samotná stavba. Přídomek Racer odkazuje na jeho závodní záliby a výsledný design nedělá svému jménu vůbec ostudu.

Jak již bylo řečeno, jako první přišla na řadu demontáž a následná renovace. Naleštění a nové okrytování motoru je jasná věc, stejně jako vyčištění a nástřik rámu. Barvy a vše okolo nich má v takřka rodinném podniku JMR Customs na starosti Joshův otec, který zpracoval celý nástřik finální stavby. Jednoduchá modro-bílá kombinace motorce rozhodně sluší.
Na řadu přišla fáze řezání, odstraňování a přizpůsobování. Určitě jste si hned všimli, že Joshův Racer jaksi postrádá airbox a vlastně že celý prostor pod sedlem je úplně prázdný a nikde není vidět ani žádná kabeláž. Funkci airboxu zastávají přímé kónické filtry a baterka s nezbytnou kabeláží se schovává pod motorem ve slušivě vypadajícím krytu. Tady by dráty hledal málokdo.
Díky tomuto netradičnímu řešení a spoustě volného místa mohl Josh namontovat parádní závodní výfuk. Díky tomu má stavba brutální zvuk, jak se ostatně můžete sami přesvědčit na videu. Koncovka výfuku vykukuje zpod nové posledlovky, kterou Josh vytvořil. Najdeme zde i pěkné sedlo, jehož základ je z laminátu.
Zadní dvojice tlumičů je od Öhlins, předky jsou původní, avšak zkrácené vidle. Světlomet je z Yamahy XS 650. Nakonec zbývají ráfky, ty jsou původní, avšak najdeme na nich pěkné vrtání a novou práškovou barvu. Vhodně zvolené obutí spolu s dalšími detaily a doplňky jen podtrhují celkový dojem z Raceru.


Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist